Ministrul Maria Grapini vrea promovarea castelului Corvinilor şi repunerea în funcţiune a Bãilor Vaţa

  Sorina Popa

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini (foto), care s-a aflat într-o vizită de două zile – vineri şi sâmbătă – în judeţul Hunedoara, s-a întâlnit cu oamenii de afaceri din judeţ şi cu autorităţile locale din zonele cu potenţial turistic.

În timpul vizitei din judeţ, Maria Grapini a vizitat staţiunile Vaţa de Jos şi Geoagiu Băi, prima dintre acestea fiind abandonată, după ce proprietarii bazei de tratament s-au schimbat de mai multe ori. ”Am văzut la Vaţa de Jos o staţiune abandonată, în care altădată, regele venea să se îngrijească de sănătate. Drumul de la Săvârşin la Vaţa se numeşte chiar «Drumul Regelui». Vom face demersurile necesare, ca pentru obiectivele turistice abandonate, indiferent cine este proprietar, să găsim pârghia legală pentru a fi puse în funcţiune”, a precizat ministrul Maria Grapini.
Prezentă sâmbătă la Hunedoara, unde a vizitat Castelul Corvinilor, Maria Grapini a declarat, referitor la castel, că acesta trebuie promovat şi în afara ţării, pentru că reprezintă un obiectiv important în ceea ce priveşte turismul din România. Ea a arătat că, pentru a menţine turiştii mai mult de câteva ore în zona Hunedoarei, este nevoie de investiţii în locuri de cazare şi de identificarea acelor activităţi pe care vizitatorii le-ar putea face în plus, după ce viziteză castelul medieval. ”Castelul Corvinilor este o piesă importantă în ceea ce priveşte turismul din România. Trebuie să-l promovăm şi în afara ţării, pentru că turismul cultural, istoric, alături de cel balnear şi ecoturism, reprezintă, poate, lucrul cel mai important pentru a fi cunoscuţi de turiştii din alte ţări, pentru că sunt autentic româneşti”, a arătat ministrul pentru IMM, Afaceri şi Turism.
Maria Grapini a remarcat faptul că lucrările de restaurare a Castelului Corvinilor nu sunt finalizate, afirmând că va discuta cu ministrul Culturii, pentru a afla dacă ministerul de resort a alocat fonduri pentru continuarea acestora.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago