EvenimentFlash

Plăteşte gelozia cu 15 ani de închisoare

Livia Botici

Ioan Cocotă (foto), fostul şofer al Primăriei din Uricani, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Hunedoara la 15 ani de închisoare, fiind găsit vinovat pentru crimă. În luna august 2008, crezând că iubita sa este însărcinată cu fostul soţ, bărbatul a bătut-o cu bestialitate, apoi a sufocat-o.

Criminal dovedit, lăsat în libertate

Pedeapsa dată de judecătorii de la Tribunalul Hunedoara nu poate fi aplicată deocamdată, deoarece sentinţa nu este definitivă. Din acest motiv, deşi Ioan Cocotă a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executare, el este în libertate, având la dispoziţie 10 zile pentru a face apel împotriva hotărârii. O altă prevedere a sentinţei judecătorilor este aceea ca Ioan Cocotă să plătească familiei femeii ucise, Cristian Vasilica, suma de 32.000 lei, cu titlu de daune materiale. De asemenea, pentru faptul că le-a luat dreptul să aibă o mamă şi le-a omorât-o exact în momentul în care aveau mai mare nevoie de ea, criminalul trebuie să le plătească celor doi copii ai victimei, suma de 100.000 lei. Tot prin această sentinţă, instanţa a mai hotărât ca Ioan Cocotă să le plătească, lunar, copiilor, suma de 500 lei, fiecăruia.

Expertiză contestată de procurori

În luna august a anului 2008, Ioan Cocotă a sunat la 112 declarând că iubita lui s-a sinucis. Potrivit anchetatorilor, bărbatul se temea că femeia îl înşeală şi o acuza că este însărcinată cu fostul ei soţ, cu care avea deja doi copii. Cocotă ar fi făcut o criză de gelozie, a bătut-o pe iubita lui şi apoi i-ar fi dat să bea un pahar cu apă în care turnase o substanţă toxică şi a apăsat-o pe căile respiratorii, sufocând-o. Bărbatul a fost judecat mai bine de un an de zile în arest. Procesul a fost unul extrem de dificil, mai ales pentru că bărbatul a contestat faptul că şi-a ucis iubita şi chiar a avut un prim câştig de cauză după ce expertiza medico – legală efectuată de Institutul de Medicină Legală din Timişoara arăta drept cauză a decesului ingestia voluntară de lidocaină, o substanţă folosită ca analgezic în stomatologie. Acest lucru, petrecut în luna septembrie 2009, i-a adus eliberarea din arest şi cercetarea în stare de libertate cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Procurorii au fost nemulţumiţi de expertiză şi au contestat-o. Contraexpertiza s-a făcut la Institutul „Mina Minovici” din Bucureşti, iar în urma acestei, Ioan Cocotă a fost găsit vinovat de omor calificat.

2 comentarii la „Plăteşte gelozia cu 15 ani de închisoare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura