Sport

Planuri anti-violenţă pe stadioane

Ciprian Marinuţ

Cluburile hunedorene de fotbal cu echipe în ligile II, III şi IV au fost invitate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor şi forţelor de ordine, pentru  a găsi soluţii de combatere a violenţei pe stadioane.

Teoria ca teoria, dar practica…
Existenţa de câţiva ani a Comisiei Judeţene de Acţiune împotriva Violenţei în Sport Hunedoara este benefică, însă aproape că nu are nici un efect asupra violenţei pe stadioanele hunedorene. În ciuda apelurilor şi campaniilor jandarmilor, numărul de fapte anti-sociale la meciurile disputate în judeţ a crescut în ultima perioadă, iar fenomenul dă mari bătăi de cap cluburilor şi Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Pentru a găsi noi unghiuri de abordare a luptei împotriva acestui flagel, membrii comisiei amintite se vor întâlni, azi, la Prefectura Hunedoara, cu cluburile şi cu reprezentanţii forţelor de ordine. Rămâne de văzut ce măsuri se vor propune şi adopta şi cât de eficiente vor fi acestea în lupta cu violenţa.

Nu se amână returul
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a decis că returul Ligii a IV-a va avea startul conform calendarului inţial, adică la data de 6 martie, deşi terenurile, la majoritatea echipelor înscrise în Liga a IV-a, nu sunt nici pe departe în cele mai bune condiţii. „Eu cred că grupările preferă să joace mai degrabă pe frig şi un pic de zăpadă, decât prin mocirlă”, a declarat Mircea Sîrbu, preşedintele AJF Hunedoara. Sîrbu a mai spus că programul meciurilor din retur va suferi câteva modificări. „Vom fi nevoiţi să introducem şi două etape intermediare, pentru că ne obligă Federaţia să terminăm campionatul la o anumită dată şi să fie desemnată campioana judeţului, care va merge la barajul de promovare în Liga a III-a”, a mai declarat şeful AJF.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura