Sport

O semifinală încinsă, alta dezechilibrată

Ciprian Marinuţ

Echipa Colegiului Tehnic „Transilvania” (antrenor Marius Sîrbu) s-a calificat cu emoţii în finala Cupei Liceelor „Big”, după ce a învins cu 5-3 (2-2), la loviturile de departajare, formaţia Colegiului Tehnic „Energetic” (antrenor Alexandru Bădoi). În schimb, echipa C.N.S. „Cetate” (antrenor Ioana Bozan) şi-a adjudecat biletele pentru ultimul act, fără suspans, câştigând lejer, scor 7-1 (5-0), meciul cu formaţia Liceului de Muzică şi Arte „Sigismund Toduţă” (antrenor Flavius Leuceanu).

Pe muchie de cuţit
Ambiţia, adrenalina şi suspansul au fost ingrediente de bază şi în prima partidă din faza semifinalelor Cupei liceelor „Big” la fotbal, disputată ieri, la Sala Sporturilor din Deva. Meciul dintre echipele colegiilor tehnice „Transilvania” şi „Energetic” a fost însă influenţat negativ de miză, respectiv de dorinţa de calificare în finală, astfel că fotbalul nebun şi spectaculos din ziua precedentă a dispărut din peisaj. S-a jucat mai tacticizat, mai închis, iar echipele au fost foarte atente în defensivă şi au ieşit în atac, în special atunci când erau obligate de scor sau de obiectiv. Şi cum valorile celor două formaţii au fost sensibil egale, soarta partidei s-a decis abia la loviturile de departajare. Pragmaticul atacant al echipei „Transilvania”, Marius Doda, a deschis scorul în minutul doi, speculând o eroare a apărării adverse: 1-0. Obligaţi de situaţie, energeticienii au ieşit la atac, însă până la pauză, scorul a rămas acelaşi, întrucât zidul apărării adverse a fost ermetic. Eforturile ofensive ale „Energeticului“ au fost răsplătite după pauză, în minutul 20, când Stamatin a deviat în plasă mingea aruncată în careu de coechipierul său Mihalache. Au trecut însă doar patru minute şi acelaşi Marius Doda şi-a dovedit iar eficienţa, marcând pentru 2-1. Finalul a fost pe muchie de cuţit, cu cei de la „Energetic” alergând după egalare. Golul care a dus meciul la loviturile de departajare a venit în penultimul minut de joc, când Stănilă a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat imparabil de la semidistanţă. La proba nervilor tari a greşit Mihalache, care a tras în bară, iar „Transilvania” a învins cu 5-3, prin golurile reuşite de Doda, Lasc şi Doarvoaş.

Sportivii au făcut şi… muzica
Învingătoare la lovituri de departajare în halucinantele meciuri din sferturi cu C.N. „Decebal şi „Grigore Moisil”, echipele de la C.N.S. „Cetate” şi Liceul de Muzică au fost protagonistele unui duel inegal  în a doua semifinală. Scăpaţi de emoţii şi aflaţi în faţa unor adversari lipsiţi de reacţie şi curaj, „micii profesionişti” de la „Sportiv” au luat jocul pe cont propriu şi au câştigat la scor: 7-1 (5-0). Pentru C.N.S. „Cetate” au marcat Al. Constantin, Rill, Crişan (2), Părău, Cîrstoiu şi Vermeşan, în vreme ce golul de onoare al „artiştilor” a fost înscris, în ultimele secunde, de Juratoni.
Finalele se vor desfăşura azi, după următorul program: ora 15.00, finala mică, C.T. „Energetic” – Liceul de Muzică şi Arte; ora 17.00, finala mare: CNS „Cetate” – C.T. „Transilvania”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura