Plan pentru încă un drum spre Retezat

3 octombrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Drumul spre Baleia ar putea fi reabilitat de Consiliul Judeţean Hunedoara, atât pentru locuitorii satelor de la poalele masivului, cât şi pentru turişti.

Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a efectuat o vizită de lucru pe DJ 667 Pui – Râu Bărbat – Hobiţa – Baleia, drum care este cea de-a cincea poartă de intrare în Parcul Naţional Retezat, după cele de la Poiana Pelegii, Cârnic, Râuşor şi Câmpu lui Neag. ”Dacă înainte de 1990, pe acest drum se circula cu autobuzul, acum, din păcate, aşa cum am putut constata, el este impracticabil cu maşina. Voi solicita conducerii Consiliului Judeţean şi consilierilor judeţeni să-şi îndrepte atenţia şi spre această cale rutieră pe care localnicii şi turiştii deopotrivă aşteaptă să poată circula din nou şi altfel decât cu căruţa sau cu maşina 4×4, a declarat Avram.
Drumul judeţean este în prezent o atracţie pentru turiştii iubitori de mountain bike, mai ales că de la refugiul montan de la Baleia se vede Tulişa, şi se pot face trasee în întreg masivul. Zona Baleia era un punct important al celor mai sălbatici munţi din ţara noastră, însă a trecut în uitare după ce a fost amenajată ruta spre Nucşoara- Cârnic- Cabana Pietrele. De la Pietrele, traseele sunt mai scurte către vârfurile Retezatului şi astfel, traseele cu plecare de la cabana de la Baleia, începând cu anii 70, au fost uitate. (M. Gânju)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Daniela spune:

    spre Baleia https://www.youtube.com/watch?v=5muhLXtONmM

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Raiul“ salariilor din sistemul bugetar. Ce salarii de invidiat iau angajaţii de la Primăriile Deva şi Hunedoara

Dacă trece Moţiunea de Cenzură, liberalii au anunţat că vor da afară 400.000 de bugetari. Dacă va fi aşa, vom...

Începe reabilitarea Castelului Nopcea!

Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Castelului Nopcea din comuna Sântămăria Orlea a fost dat. În aceste condiţii,...

La Termocentrala Mintia se fac teste cu cărbunele din Indonezia

Termocentrala Mintia a început pregătirile pentru primul test de ardere în care va folosi cărbune importat din Indonezia, sortimentul folosit...

Închide