„Raiul“ salariilor din sistemul bugetar. Ce salarii de invidiat iau angajaţii de la Primăriile Deva şi Hunedoara

3 octombrie 2019 | 11 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Dacă trece Moţiunea de Cenzură, liberalii au anunţat că vor da afară 400.000 de bugetari. Dacă va fi aşa, vom vedea, dar este clar că măsura va fi una devastatoare pentru funcţionarii din instituţiile de stat. Asta, pentru că, acum, să fii bugetar în ţara noastră este mană cerească. Pe ce ne bazăm aceste afirmaţii?

Primarii cu indemnizaţii, funcţionarii cu salarii
Astăzi am luat două primării din judeţ, Deva şi Hunedoara. Prin lege, instituţiile au obligaţia de a publica liste cu salariile bugetarilor de două ori pe an, scopul fiind transparenţa. Concret, toate autorităţile şi instituţiile publice trebuie să afişeze, atât la sediile proprii, cât şi pe site-urile proprii, în datele de 31 martie şi 30 septembrie, o listă a tuturor funcţiilor plătite din fonduri publice.
Astfel, potrivit listei aflate pe site-ul Primăriei Deva, indemnizaţia lunară a primarului reşedinţei de judeţ este de 23.400 lei, iar ale viceprimarilor de 20.800 de lei. Secretarul municipiului Deva are un salariu de bază de 14.250 de lei.
La Hunedoara, situaţia stă în felul următor: primarul are o indemnizaţie lunară de 16.625 de lei, viceprimarul 14.250 de lei, iar secretarul municipiului Hunedoara are un salariu de bază de 11.664 de lei.
Arhitectul şef de la Primăria Deva are o leafă de 9.450 de lei, în timp ce omologul de la Primăria Hunedoara îl întrece, având un salariu de bază de 9.477 de lei.
Un director executiv din primăria reşedinţei de judeţ primeşte un salariu de 9.150 de lei, iar în cazul unui director executiv adjunct, remuneraţia se ridică la 8.550 de lei. La Hunedoara, directorul executiv ia 9.477 de lei, adjunctul, 8.748 de lei. În ceea ce-i priveşte pe şefii de servicii, la Primăria Deva leafa este de 8.250 de lei, iar pentru un şef de birou aceasta ajunge la 7.600 de lei. La Primăria Hunedoara, şeful de serviciu are un salariu de bază de 6.999 de lei, iar şeful de birou 6.561 de lei. Toate acestea se referă la aparatul propriu de specialitate al primarului.
Administratorul public de la Deva are salariul de bază de 16.640 de lei, iar cel de la Hunedoara de 11.664 de lei. Un consilier juridic, consilier, poliţist local cls.I primeşte un salariu de bază de 6.073 de lei. La Hunedoara, un poliţist local cu gradul superior are un salariu de bază de 5.269 de lei, la care se adaugă şi norma de hrană.
Aşadar, cine nu ar vrea să se angajeze la stat?

Loading...

Comentarii (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Simo spune:

  Acestea sunt salariile brute, nu nete. La CJ nu va par mari salariile care sunt cu 50% mai mari ?

 2. Pantea Ion spune:

  Ia vedeti salariile de la deconcentrate, acolo trai pe vatrai !!!

 3. Miha spune:

  Discrepantele crase dintre bugetari și privați se știu demult. E mișto sa ai o ruda, prieten cu pile care sa_ti facă întrarea ție, copiilor, etc. pe un post bine plătit, unde nu ți se cer competențe, calificare, unde tai frunză la câini 6 ore din cele 8 ore…. Soluția nu se vrea a fi găsită, dar ea exista….. Reorganizarea teritoriala, împărțirea pe regiuni, nu județe, asa cum se intampla în tarile din jurul nostru…. În felul asta ar fi nevoie doar de maxim 20% personal fata de cât este acum…. Ar putea suplimenta personalul în spitale, scoli, unde este mare nevoie, decât sa tina primari, consilieri, funcționari, care doar consuma…. Economia ar fi uriașă. Clădiri care ar putea fi folosite pt altceva, închiriate, etc. Bani de salarii și utilități economisiți și derectionati pt dezvoltare, eficientizare… E greu cu hoții și profitorii….

 4. coco spune:

  Si mai spun ca profesorii au salarii mari…mama lor de gunoaie!!!

 5. Mumu spune:

  Sorina, acum treci la salariile din Consiliul judetean si de la Spitale.
  Tot salarii de baza ca sa para mai mari!

  Incep eu:
  Bobora – 21.367 lei lunar
  Avram – 19.373 lei lunar
  Vasilescu – 18.945 lei lunar
  Andronache – 18.945 lei lunar

  Plus masina la scara, secretara, amanta si tot tacamul…

  Ai dreptate…si eu as vrea la stat…degeaba, ca nesimtitii astia!

  Poti continua cu spitalul Deva, care-i praf de cand Demeter taie si spanzura pe acolo. Asa zice lumea de prin spital…

 6. Mumu spune:

  Am uitat sa spun…nu liberalii au spus ca dau afara 400.000 de bugetari!

  A spus Dragoş Anastasiu, preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Germane, banuiesc ca a fost pus de PSD in functie.

  Asta ca sa pastram adevarul, nu ca liberalii ar spune doar lucruri bune…

 7. Codrin spune:

  Profesorii au salarii mici ? Au salarii de 800-1200 euro net. Și se omoară cu munca, nici 20 de ore pe săptamană. Plus meditații. Sa desființăm județele, orașele, să fie doar privați, să ne numim Afganistan. Puie MSD și puie și ție, aia care ai scris articolul de cacao și care bagi bâta-n viespi. Spune ordinaro că și tu vei avea pensie specială pentru că ai mancat rahat toată veatza ta.

 8. Codrin spune:

  Profesorii au salarii mici ? Au salarii de 800-1200 euro net. Și se omoară cu munca, nici 20 de ore pe săptamană. Plus meditații. Sa desființăm județele, orașele, să fie doar privați, să ne numim Afganistan. Puie MSD și puie și ție, aia care ai scris articolul de cacao și care bagi bâta-n viespi. Spune ordinaro că și tu vei avea pensie specială pentru că ai mancat rahat toată veatza ta.

 9. Zamostean Livica spune:

  Profesorii munceste cel mai mult, 18 ore pe săptamana. In rest, meditatii neimpozitate. Sa se desfiinteze orasele, judetele etc. Vrem o tară ca Afganistanul. Ziar de 2 bani.

 10. coco spune:

  Cei care au ceva cu profesorii se vede dupa cum scriu…cat de mult le-a placut scoala. Ar trebui sa aflati si voi ca munca de profesor nu inseamna doar orele la clasa, dar ce sa ceri analfabetilor…mai informati-va inainte sa dati in profesori!!!

 11. Mechenici spune:

  Sorina urina pute ca beșina. Mulgătoarea șefă la buget!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Începe reabilitarea Castelului Nopcea!

Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Castelului Nopcea din comuna Sântămăria Orlea a fost dat. În aceste condiţii,...

La Termocentrala Mintia se fac teste cu cărbunele din Indonezia

Termocentrala Mintia a început pregătirile pentru primul test de ardere în care va folosi cărbune importat din Indonezia, sortimentul folosit...

Mircea Moloţ îi dă replica deputatului Laurenţiu Nistor

Fostul preşedinte al organizaţiei judeţene Hunedoara a ALDE, Mircea Moloţ (foto stânga), a declarat în conferinţa de presă în care...

Închide