Politica si administratie

Pistă de biciclete pe bani europeni la Deva!

Adriana Năstase

Marți, 10 ianuarie 2023, au început lu­crările de execuție pentru con­stru­i­rea traseului pentru bicicliști pe Bu­le­vardul Decebal, Bulevardul 22 De­cem­brie și zona adiacentă.

 

Peste 3 milioane de euro

„Proiectul prevede construirea pis­te­lor pentru biciclişti dar și reabilitare/ cons­trucţii trotuare, instalații electrice și iluminat public, sistem de telegestiune a iluminatului stradal, achiziţionarea şi instalarea de rastele pentru parcarea bi­cicletelor, camere de supraveghere vi­deo, achiziţionarea şi instalarea sis­te­mului de închiriere biciclete (inclusiv bi­ci­clete), instalarea echipamentelor pen­tru contorizarea numărului de pietoni/ biciclişti care utilizează pista şi spaţiul pie­tonal nou creat și realizarea și ame­najarea de noi spații verzi. Se vor monta pe traseu și 45 de camere video care vor contribui la creșterea siguranței ce­tățenilor și a bicicliștilor. Toate rețelele (cablurile) aeriene se vor monta în ca­nalizație subterană. Este o investiție de peste 3,2 milioane de euro care face parte din Planul de Mobilitate Urbană al Municipiului Deva”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

 

Reducerea poluării

Obiectivele strategice principale sunt: siguranța pietonilor și a bici­cliștilor, un mediu mai sănătos, redu­ce­rea emisiilor de gaze, a poluării, utili­zarea modurilor de transport alter­na­tive și regenerarea urbană a spațiului pu­blic. Bicicleta este prin­cipalul motor al mobilității urbane sustenabile în ma­rile orașe europene.
Administrația publică locală își pro­pune să dezvolte infrastructura de ci­clism urban care este o modalitate de transport nepoluant, mai ales în con­textul măsurilor privind protecția climei, re­ducerea zgomotului și gestionarea ca­lității aerului.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura