Sport

FOTBAL JUNIORI. Juniorii Corvinului vin tare din spate

Juniorii născuţi în 2010 (antrenori Robert Cristian şi Ovidiu Trăşcan) şi 2012 (antrenor Robert Cristian), le­gitimați la CS Corvinul Hunedoara au făcut o impresie foarte bună la cele două turnee de fotbal în sală din Austria, la finalul săptămânii trecute.

Prestație bună
Echipa celor născuți născuți în 2010 au ratat pe puțin câștigarea trofeului pus în joc la turneul Trofaiacher Futsalnachwuchscup, fiind întrecuți în finală de Sturm Graz, după un joc în care gazdele au beneficiat și de un arbitraj… mai favorabil.
În grupe, tinerii jucători hunedoreni au trecut cu 3-1 de Trofaiach, cu 4-0 de SC Seiersberg, cu 2-0 de Soccertalents Eisenstraße şi au remizat, 0-0, cu Sturm Graz, lucru ce le-a asigurat prima poziţie în grupă. În semifinale, echipa hune­do­rea­nă a câștigat cu 1-0 partida cu for­ma­ția Kapfenberger SV, dar în ultimul act au fost depăşiţi de Sturm Graz, 5-0, însă prestaţia generală a fost una mai mult decât onorabilă. În cadrul com­pe­ti­ţiei, au luat startul şi puştii născuţi în 2012, care s-au descurcat foarte bine în faţa unor adversari mai mari ca vârstă!!
În cel de al doilea turneu la care au luat parte, cei de la Under 11 au bifat 2 victorii, 1 egal şi 1 înfrângere, în vreme ce colegii lor de la Under 13 au încheiat competiţia cu o victorie, o remiză şi 2 înfrângeri.

Le-au făcut față cu brio
Antrenorul Robert Cristian a declarat la revenirea acasă: „Au fost două turnee în care ne-am propus să ne bucurăm de fotbal şi să facem o impresie plăcută şi nu cred că ne-am îndepărtat prea tare de aceste obiective. Dincolo de locul se­cund ocupat după un parcurs foarte bun, trebuie menţionat şi curajul şi fotbalul plăcut ochiului pe care l-au reuşit şi cei mici, în faţa unor adversari cu doi ani mai mari decât ei. Sunt mai mult decât benefice aceste turnee, cu atât mai mult cu cât îţi dau posibilitatea să vezi unde te situezi şi unde ar fi loc să îmbunătăţeşti, desigur, atât cât îţi permit condiţiile”, a spus Robert Cristian, an­tre­norul celor mici. „A fost o acțiune reu­șită, din toate punctele de ve­dere, atât fotbalistic, cât mai ales social… o ex­periență de neuitat pentru copii! Au fost jocuri echilibrate, unele chiar foarte tensionate, din care cei mici au avut de învățat, iar de la meci la meci au jucat din ce în ce mai bine. Am întâlnit şi o comunitate de hunedoreni, care ne-a susţinut frenetic din tribune. Mă bu­cur că după experienţa de pe par­chet, cei mici au avut posibilitatea să se plimbe puţin şi prin Graz, unul dintre cele mai fru­moase oraşe din Austria. Aş vrea să-i mulţumesc domnului Mihai Negrean, care a făcut posibilă par­ti­ciparea noas­tră la aceste turnee și a avut grijă să nu ne lipsească nimic, pă­rin­ților, care sunt partenerii clubului în ţelul comun de a dezvolta copiii, antre­norilor pentru implicare şi, fireşte, co­piilor, care au fost disciplinaţi, şi pe teren şi în afara lui”, a declarat şi Dinu Maghici, coordonatorul Academiei de fotbal de la Corvinul Hunedoara.