Piloţii hunedoreni, în prima jumătate a ierarhiei la Trofeul Sinaia

2. Raliu 25 iulie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Cosmin Săliştean şi Marius Nopcea, cei doi piloţi din judeţ care au luat startul la Trofeul Sinaia, a cincea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, au obţinut clasări în prima jumătate a clasamentului general. Astfel, Săliştean a terminat pe locul 23 iar Nopcea pe locul 27, din 59 de participanţi.

Învingător surpriză
Trofeul Sinaia este o etapă diferită de celelalte din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, în sensul că e un circuit stradal care necesită multă atenţie şi îndemânare din partea piloţilor. La ediţia din 2016, 59 de piloţi au încheiat cursa, întrecerea fiind adjudecată de Paul Andronic, care l-a învins pe liderul clasamentului general, Bogdan Cuzma. De remarcat că învingătorul nu obţinuse rezultate spectaculoase în acest an, clasându-se pe locul 6 la Păltiniş şi pe poziţia 7 la Braşov.

Săliştean se menţine pe podium la grupa N
Judeţul Hunedoara a avut doi reprezentanţi la această etapă, deveanul Cosmin Săliştean şi driverul din Haţeg, Marius Nopcea. Pe o maşină Mitshubishi Lancer Evo VI, Cosmin Săliştean s-a clasat pe locul 18 în ierarhia open şi pe poziţia a cincea la grupa N. În clasamentul general al acestei grupe, Cosmin Săliştean se menţine pe podium, ocupând locul 3, cu 65 de puncte.

Nopcea, locul 3 la debutanţi
Marius Nopcea a participat cu o maşină Honda Civic şi s-a poziţionat pe locul 27 în clasamentul open şi pe locul 18 la grupa H. Totuşi, în subdiviziunea H1, Marius Nopcea a obţinut locul 3, reuşind să se claseze pe aceeaşi poziţie şi la debutanţi. În ierarhia generală a debutanţilor, Marius Nopcea se menţine de asemenea pe podium, cu 75 de puncte. Campionatul Naţional de Viteză în Coastă va lua o pauză de mai bine de o lună, următoarea etapă, Trofeul Teliu, urmând să se dispute în 3-4 septembrie. Sezonul mai are programate apoi încă două etape, Trofeul Câmpulung Muscel, în 24-25 septembrie, şi Trofeul Predeal, în 15-16 octombrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare