Comunitate

Pietonala de pe Iuliu Maniu, curiozitate pentru deveni

Natalia Bumbac04 pietonala

Lucrările de reabilitare de pe Bulevardul Iuliu Maniu din Deva ridică semne de întrebare pentru cetăţeni din municipiu. Unii sunt curioşi cum vor arăta spaţiile respective la final, iar alţii se întreabă dacă modificările făcute sunt binevenite sau le vor da bătăi de cap pietonilor.
Potrivit unei sesizări venite la redacţia ziarului, un devean susţine că pe partea stângă a Bulevardului pe sensul de mers spre Gara CFR, atât pietonii cât şi persoanele cu dizabilităţi nu vor avea pe unde circula. Acesta afirmă că aleea pietonală a fost transformată într-o „cursă cu obstacole”, iar la scările din faţă de la Casa Cărţii nu este prevăzută o rampă pentru persanele care se deplasează în cărucioare cu rotile.
Cu privire la situaţia descrisă mai sus, am solicitat un punct de vedere Primăriei Deva, care ne-a asigurat că îngrijorările cetăţenilor sunt inutile, deoarece în proiect sunt prevăzute toate elementele necesare unei alei pietonale. „Pe tronsonul bulevardului cuprins între intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi intersecţia cu Bulevardul Decebal, pe latura stângă, terenul prezintă cote de nivel diferite, reprezentate prin două tipuri de circulaţii: pietonală de promenadă, comercială şi de tranzit – piste de biciclete. Preluarea cotelor de nivel se realizează printr-o suită de jardiniere desfăşurate etajat, relaţionate compoziţional şi a unor scări şi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. În cazul scărilor din faţa magazinului Casa Cărţii, este o zonă în care nu se poate interveni, deoarece terenul este foarte abrupt, nefiind posibilă construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilităţi. În zona accesului la centrul comercial aflat la intersecţia cu Bulevardul Decebal, rampa de acces pentru persoanele cu dizabilităţi va fi relocată pe latura de pe Bulevardul Iuliu Maniu într-o configuraţie nouă, liniară şi funcţională cu podest intermediar”, a declarat Mona Voinescu, consilier la cabinetul primarului municipiului Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura