Comunitate

Piaţă de cartier, la cheremul hoţilor

Andreea Lazăr

Locuitorii din zona străzii Kogălniceanu, din Deva, se tem să-şi mai lase copiii la joacă în zona fostei pieţe de cartier. Oamenii spun că locul a devenit un adevărat pericol pentru cei mici, după ce a fost devastat de hoţi.
 

Mesele, demontate pe rând
Din cele şase mese, unde comercianţii îşi etalau, pe vremuri, produsele, au mai rămas doar două şi o tarabă (vezi foto). Restul au fost demontate şi vândute la fier vechi. Astăzi, printre gunoaiele aruncate la întâmplare, foarte puţini sunt cei care se mai încumetă să vândă ceva în zonă. „E foarte multă mizerie, iar mesele sunt distruse. Mai venim aici, că nu trebuie să plătim nimic pentru masă, dar peisajul este groaznic”, a spus o bătrânică, arătând spre gunoaiele de pe jos.
De mai multe săptămâni, hoţii de fier vechi au demontat plăcile de beton ale meselor, iar suportul din metal l-au vândut la centrele de colectare a fierului vechi. În urma lor, au rămas plăci proptite una de alta sau de mesele încă nedemontate. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră ce e aici. Copiii se mai joacă în această zonă sau trec pe aici, când merg la şcoală. Dacă una dintre plăci cade şi loveşte vreun copil, cine e de vină?”, întreabă un bărbat ieşit la plimbare cu nepotul.

Vinovat este celălalt
Spaţiul fostei pieţe de cartier aparţine Primăriei municipiului Deva, cea care ar fi trebuit să cureţe zona după preluarea de la fostul administrator, în noiembrie, anul trecut. „Acea zonă este unul dintre obiectivele care trebuie păzite de Poliţia Locală”, a afirmat Cosmin Costa, viceprimar al Devei.    
Reprezentanţii Poliţiei Locale susţin că situaţia este mai complicată. „Piaţa aceasta a fost administrată, până în luna noiembrie 2010, de către SC Publiserv Goscom SRL şi, ulterior, predată Primăriei Deva. Numai că s-a predat doar locaţia, mesele urmând să fie ridicate de reprezentanţii firmei în cauză. Noi vom face cercetări să vedem cât şi cum s-a furat, deşi ştim că acele mese erau casate”, a declarat Aurel Zamfirache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura