Piaţa agroalimentară din Dobra intră în reabilitare

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Dobra va da startul lucrărilor de modernizare a pieţei agroalimentare din satul principal, investiţia având la bază bugetul local şi însumând circa 300.000 de lei.
„Vrem să înlocuim acoperişul şi să o pavăm. Cel actual (din tablă, parţial) se află într-o fază avansată de degradare şi nu sunt indicate doar simple reparaţii, trecând de mult de acest stadiu. Mai trebuie modernizate grupurile sanitare, conform cu normativele sanitare în vigoare, precum şi refăcut gardul de împrejmuire. Nu vom modifica structura de organizare în interior. În fiecare zi de marţi, oamenii vin aici ca să-şi comercializeze produsele, de la lactate, legume şi fructe şi până la haine second hand. Nu prea există pieţe de desfacere în zonă şi un astfel de loc este ideal pentru micul negoţ. Bineînţeles, şi lumea e mulţumită, deoarece are ocazia să-şi procure câte ceva, să se târguiască la preţ uneori şi mai ales să se asigure că achiziţionează produse proaspete, direct de la sursă. Aşa, e încurajat şi sprijinit şi ţăranul român. Marile lanţuri de magazine preferă să scoată la raft ceea ce iau la preţuri mici, de multe ori necontând calitatea. Prin urmare, găsim mere din Turcia, piersici din Spania, carne din te miri ce ţări şi lista continuă. Nu mi se pare normal. De multe ori, omul care îşi munceşte pământul rămâne cu roadele stricate şi trudă în zadar“, a arătat Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.
Acesta a mai spus că cel târziu săptămâna viitoare vor începe lucrările, alocările bugetare fiind deja prevăzute pentru această reabilitare a pieţei. În ce priveşte taxa percepută pe metrul pătrat închiriat de către vânzători, ea va rămâne neschimbată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.