Interviu cu Damian Militaru, antrenorul echipei de fotbal Jiul Petroşani. „Va fi greu, dar noi vrem să promovăm“

Nicolae Gavrea

De câteva zile nu mai este un secret, formaţia CSM Jiul Petroşani este noua campioană a judeţului Hunedoara, formaţia din Valea Jiului câştigând campionatul din Liga a IV-a ca urmare a „îngheţării“ acestuia înainte de finalizarea lui pe teren.

Până la urmă este o decizie respectată de toţi partenerii, echipa pregătită de Damian Militaru (foto) fiind de departe cea mai puternică din campionatul recent încheiat. Mai mult, CSM Petroşani va reprezenta judeţul Hunedoara la barajul de promovare în Liga a III-a şi este posibil să fie desemnată să facă acelaşi lucru şi în manşa interjudeţeană a Cupei României.
Pe Damian Militaru, antrenorul echipei din Petroşani, l-am găsit la Stadionul Jiul, unde pregăteşte participarea formaţiei la turneul de promovare. De aici şi un schimb amical de… pase gazetăreşti.

Reporter: Felicitări, domnule Damian Militaru, pentru faptul că echipa pe care o pregătiţi a obţinut titlul de campioană a judeţului Hunedoara, ediţia 2019-2020 şi totodată dreptul de a participa la turneul de promovare în Liga a III-a din fotbalul românesc. Cum e acum atmosfera în cadrul lotului de jucători?
Damian Militaru: Mulţumim pentru felicitări. Cum să fie? Trebuia să ne vină şi nouă rândul. După cum cunoaşteţi, CSM Jiul este o echipă de tradiţie din judeţul Hunedoara, care a câştigat şi Cupa României. Eu sper ca anul acesta să obţinem şi promovarea în liga superioară.

Reporter: Urmează acest turneu de promovare în care echipa CSM Jiul Petroşani va întâlni echipele campioane din judeţele Mehedinţi şi Timiş. Cum consideraţi că va fi acest turneu de calificare?
Damian Militaru: Va fi un turneu greu. Eu zic că în acest turneu toate echipele au şanse 50-50 la sută fiecare. Echipele nu prea sunt pregătite, nu au avut posibilitatea din cauza pandemiei, nu au meciuri în picioare. De asta zic că au şanse egale de promovare.

Reporter: Dintre cele două echipe cu care vă veţi confrunta, care credeţi că este mai puternică, cea din Mehedinţi sau cea din Timiş?
Damian Militaru: Eu zic că ne vom bate cu cea din judeţul Timiş.

Reporter: O şansă din două, se spune, deoarece echipele clasate pe locul secund în grupe pot să fie promovate în funcţie de rezultatele înregistrate în meciurile disputate.
Damian Militaru: Da, sunt şapte echipe care promovează de pe locul doi. Sper ca noi să fim cei promovaţi din grupa noastră.

Reporter: Ce credeţi despre jucătorii pe care îi aveţi la pregătire? Sunt supermobilizaţi pentru a atinge obiectivul pe care îl aveţi la acest turneu de promovare?
Damian Militaru: Suntem mobilizaţi la maxim. Noi ne bucurăm foarte mult, pentru că în sprijinul acţiunii noastre pentru promovare au venit alături de noi, Primăria şi Consiliul local al municipiului. Oraşul are nevoie de această promovare iar noi vom lupta să o obţinem.

Reporter: Este o problemă financiară prin care trec toate echipele din ligile inferioare. E vorba de acele teste pentru securitate de coronavirus, care se ridică la sume deosebit de mari. Primăria municipiului Petroşani vă ajută să faceţi aceste teste costisitoare?
Damian Militaru: Da, cum am spus mai înainte, Primăria municipiului Petroşani ne sprijină financiar, de toate aceste cheltuieli se ocupă primăria, ne susţine şi se vrea promovarea în acest sezon.

Reporter: Este foarte bine atunci. Domnule Militaru, vă dorim mult succes, să ne vedem cu bine la meciurile pe care le veţi disputa la turneul de promovare, iar la final să bem din cupa cu şampanie, odată cu promovarea formaţiei pe care o antrenaţi în Liga a III-a.
Damian Militaru: Vă mulţumesc şi să dea Dumnezeu să fie aşa cum ne dorim cu toţii, să promovăm după un an de muncă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.