Actualitate

Petru Mărginean, atacuri dure la adresa lui Oancea şi Balint. Ce răspund cei doi liberali

Sorina Popa

Candidatul PPUsl la postul de primar al Devei, Petru Mărginean, a organizat ieri o conferinţă de presă în faţa sediului primăriei, împreună cu avocatul Daniel Ionaşcu, pre­şe­dintele executiv al partidului. Motivul confe­rinţei a fost primirea de către Petru Mărginean a unei notificări de la Primăria Deva, prin care i se cere să achite suma de aproximativ 500.000 de lei, din cauză că nu şi-a îndeplinit nişte sarcini de serviciu pe vremea când era primarul reşedinţei de judeţ.

Prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei
Pe scurt, în urma unui control al Curţii de Conturi, s-a constatat că molozul rezultat de la mai multe lucrări efectuate în Deva nu a fost transportat unde trebuia. A fost con­sta­tat un prejudiciu, aproximativ 500.000 de lei, pe care trebuie să-l achite doi dintre primarii oraşului, respectiv Petru Mărginean şi Mircia Muntean. Aşa a decis Curtea de Conturi.
„Această campanie electorală este una mur­dară, cea mai murdară din ultimii 30 de ani. Mărginean a transmis o scrisoare des­chisă în care scrie: Este grav când toate lu­crurile de bază, de bun simţ, lipsesc cu desă­vârşire persoanei care conduce administraţia oraşului. Este interesant cum am devenit peste noapte duşmanul nr.1 al lui Florin Oancea. Pentru că mi-am permis să candidez la primărie? Îl întreb public, pe candidatul PNL: domnule candidat, ţi-ai amintit acum, în plină campanie electorală, să-mi trimiţi o no­tificare pentru chestiuni care nu au nici o legă­tură cu mine? Ce ai făcut în aceşti ani? Erai ocupat să ajuţi firmele familiei să facă afaceri cu statul pe multe milioane din bani publici? Ai aşteptat campania electorală ca să semnezi o notificare pe numele meu? Jenant, domnule Oancea.Te cobori mai jos ca asfaltul. Te erijezi în omul credincios, dar uiţi să plăteşti contribuţia pentru paramedici, acum, în plină pandemie? Nu ţi-e ruşine să amesteci ambiţiile tale cu salvarea de vieţi? Mai vrei un mandat? Luptă-te bărbăteşte. Nu sta ascuns după fusta lui Tiberiu Balint. Are omul un dosar atât de gros ţinut prin sertare că nu e de mirare că a devenit profesionist în chestiuni subterane. Dacă păpuşarul Balint îţi trage sforile şi te urmăreşte cum şi când des­chizi gura, de ce nu l-ai lăsat să candi­deze? Trebuie să schimbaţi placa, la PNL: fără penalii lor în funcţii publice, nu fără pe­nali în funcţii publice. Ruşine, domnule Oancea, ai devenit extrem de mic”, a declarat Petru Mărginean, candidatul PPUsl la Primăria municipiului Deva.
Îi dau în judecată
„Oricine atacă un candidat al nostru să ştie că va fi dat în judecată. Astfel, notificarea tri­misă lui Petru Mărginean are ca urmare des­chiderea unui proces în care cerem despă­gubiri de un milion de euro, iar eu sunt avo­catul lui Petru Mărginean. Azi dăm în jude­cată această publicaţie în care a apărut noti­fi­carea respectivă trimisă domnului Mărginean”, a declarat avocatul Daniel Ionaşcu.

Urmează procesul
Contactat, edilul şef Florin Oancea, a afirmat că este o obligaţie impusă de lege, să trimită notificările respective, atât pe numele lui Mărginean cât şi pe cel al lui Mircia Muntean, altfel i se face lui dosar penal. „Nu e vorba de campanie, aşa spune legea, am transmis notificările de plată, altfel risc un dosar penal că nu am respectat legea. Nu a fost nici un proces, totul este rezultatul unei verificări a celor de la Curtea de Conturi. Urmează un proces, în care se va stabili cât plăteşte fiecare dintre cei doi foşti primari din suma stabilită ca prejudiciu”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
La rândul său, în replică la afirmaţiile lui Petru Mărginean la adresa sa, Tiberiu Balint ne-a declarat: “Indiferent ce am făcut fiecare dintre noi în viaţă, vom plăti, dar nu accept să primesc lecţii de la un gunoi care hărţuieşte văduvele jurnaliştilor”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura