Petrolul a câştigat lejer la Petroşani cu Energeticianul

Nicolae Gavrea

Jucătorii de la Petrolul Ploieşti au avut un start perfect de meci şi şi-au asigurat rapid toate punctele. Chiar la debutul partidei, în min. 5 oaspeţii au înscris: Popescu a bătut un corner de pe dreapta la colţul scurt, Sebastian Ghinga a scăpat din marcajul lui Nicoară şi deviază la prima bară, iar Horaţiu Moldovan a scăpat mingea printre mâini. 0-1 şi a fost linişte în Stadionul Jiul din Petroşani.

Prima ocazie a gazdelor am notat-o în min. 12, când Rusu deviază cu capul din interiorul careului, după o centrare dintr-o lovitură liberă de pe dreapta bătută de Neacşa, însă portarul celor de la Petrolul, Tordai, a prins fără probleme în dreapta sa.
Oaspeţii s-au desprins pe tabela de scor în min.15, când am consemnat o acţiune continuă de atac a petroliştilor, Nini Popescu a pătruns din dreapta, a trimis la Ciocâlteu, care i-a pasat imediat înapoi, iar mijlocaşul ”lupilor” a trimis balonul de la 13 metri direct în vinclul colţului lung, în dreapta lui Moldovan, rămas fără reacţie şi pentru că era mascat. Apoi, în min. 37, Laurenţiu Marinescu a şutat în forţă dintr-o lovitură liberă din stânga careului, mingea deviată de zid s-a dus la 11 metri, acolo de unde Lucian Cazan, nemarcat, a reluat dintr-un voleu lateral, dintr-o bucată, direct sub transversală şi este 3-0.
Pe final de joc, Jeroen Lumu a primit cartonaşul galben după ce l-a lovit cu palma în faţă pe Dragu. Petrolul câştigă fără emoţii meciul cu Energeticianul, cu 3-0, după un început perfect, cu toate golurile marcate în primele 37 de minute. Antrenorul Leo Grozavu scapă, pentru moment, de a fi demis iar formaţia sa urcă pe locul 5, cu 10 puncte, însă are un meci mai puţin disputat, în timp ce Energeticianul, care a acumulat tot 10 puncte, cade pe locul 7, având un golaveraj inferior ploieştenilor sau celor de la Chindia.
Energeticianul: H. Moldovan – Tomozei, M. Ioniţă, D. Lung (cpt.), Andr. Dragu – Stoenac (C. Neagu 39’), C. Cristea – Al. Neacşa, Cioiu (R. Enache 39’), Nicoară (D. Drugă 55’) – Vl. Rusu Antrenor: Cristian Dulca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.