ActualitateFlash

Peste 69.000 de cauze, pe rolul instanţelor din judeţ

Cristina Ghenea

În cursul anului trecut, cele şase judecătorii din judeţul nostru, împreună cu Tribunalul Hunedoara, au avut de soluţionat peste 69.000 de cauze. Comparativ cu 2010, numărul acestora a fost cu 10,56 la sută mai mare.

Peste 50.000 de cauze la instanţele locale
În Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Hunedoara, care a avut loc ieri, la Deva, preşedinta instituţiei, judecătoarea Livia Daniela Sturza (foto), a făcut public raportul de activitate al instituţiei, pe anul 2011. Potrivit acestui bilanţ, instanţele din judeţ au avut de soluţionat anul trecut 69.028 de cauze, din care 50.504 au fost înregistrate pe rolul celor şase judecătorii din circumscripţia tribunalului, şi anume din Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani. Restul celor 18.524 de cauze au fost pe rolul Tribunalului Hunedoara. Raportat la volumul activităţii desfăşurate în anii precedenţi, în anul 2011, pe rolul instanţelor hunedorene s-au înregistrat  cu 12.608 mai multe cauze faţă de anul 2009 şi cu 7.289 mai multe decât în 2010, se arată în raportul prezentat de preşedintele Tribunalului.

Judecătorii deveni, încărcaţi cu dosare
De asemenea, din bilanţ reiese că volumul de activitate a crescut semnificativ, în special la Judecătoria Deva, unde s-a înregistrat o încărcătură medie de 1.553 cauze pe judecător. De altfel, creşteri semnificative s-au înregistrat şi la judecătoriile din Hunedoara, Haţeg şi Brad, în timp ce la Tribunalul Hunedoara s-a înregistrat o încărcătură medie de 955 cauze pe judecător. Dintre cele patru secţii ale acestei instanţe, cele mai multe dosare de soluţionat au fost pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, unde încărcătura medie a fost de 1.195 cauze pe judecător, se preciza în documentul amintit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.