Peste 600 de şoferi sancţionaţi pentru utilizarea telefonului mobil la volan

18 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Şoferii care sunt prinşi că vorbesc la telefonul mobil în timp ce se află la volan vor primi amenzi între 1.300 şi 2.900 de lei şi vor fi sancţionaţi cu 9-20 de puncte. Măsurile sunt impuse după ce poliţiştii au observat că foarte mulţi şoferi vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc maşina, riscând să se producă accidente rutiere.
Am întrebat câte amenzi au fost date în anul 2018, în judeţul Hunedoara, pentru asemenea practici. Comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a declarat că în 2018, la nivelul judeţului poliţiştii au aplicat 606 sancţiuni contravenţionale pentru utilizarea telefonului mobil la volan.
„Aceasta nu este o cauză principală generatoate de accidente rutiere. Mai sunt şi altele cum ar fi viteza excesivă, depăşirile riscante, alcoolul la volan etc.”, a arătat reprezentantul poliţiei hunedorene. În ce priveşte zilele în care se produc cele mai multe accidente rutiere, potrivit unei statistici realizate pentru anul 2018, în judeţul nostru duminica a fost ziua cu cele mai multe accidente înregistrate, 43 de accidente în medie, ea fiind urmată de joi (34), miercuri şi vineri, cu câte 31 de accidente în fiecare din cele două zile în medie. (A.Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Violatorul taximetristei, condamnat definitiv la nouă ani de puşcărie

Recidivistul va trebui să-i plătească taximetristei pe care a violat-o şi despăgubiri de peste 100.000 de lei.

Gura lumii, 19.02.2019

Spun gurile rele prin târg că un directoraş de pe la noi a vrut să câştige mai bine, iar pentru...

Tâlhărit în tren de un recidivist

Un bărbat de 50 de ani, din Simeria, a fost tâlhărit în trenul cu care mergea spre casă. Suspect este...

Închide