Pedeapsă majorată pentru criminalul din Orăştie

18 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Individul primise o condamnare de 13 ani de puşcărie la Tribunalul Hunedoara, pentru că a ucis cu o lovitură de cuţit un tânăr de 20 de ani. Magistraţii Curţii de Apel au decis că sentinţa este prea mică în raport cu fapta comisă şi au majorat pedeapsa.
Florin Dorin Kovacs (foto, 32 de ani) a făcut apel la sentinţa Tribunalului Hunedoara şi spera la o pedeapsă mai blândă. Curtea de Apel Alba Iulia a dat verdictul zilele trecute, iar magistraţii au dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de omor, în infracţiunea de omor calificat. Individul, care era îngrijitor într-un cimitir din Orăştie, a primit o pedeapsă de 18 ani închisoare pentru omor calificat. Totodată, a fost majorat şi cuantumul despăgubirilor pe care trebuie să le plătească. Astfel, Florin Dorin Kovacs trebuie să achite câte 500.000 de lei daune morale pentru şase rude ale tânărului ucis.
Conform anchetei, tragedia s-a petrecut din cauza consumului de alcool. Kovacs îl mai ameninţase cu moartea pe tânăr şi în cele din urmă şi-a dus la îndeplinire planul. Între cei doi a izbucnit o ceartă, iar mai apoi victima a plecat la cumpărături. Când s-a întors spre casă, a fost aşteptat de individ. Anchetatorii au stabilit că Kovacs avea asupra sa un cuţit şi, fără să stea pe gânduri, l-a înfipt în pieptul tânărului. Victima a zăcut pe caldarâm până o persoană, potrivit unor martori oculari, a luat-o pe un scuter şi a dus-o la Spitalul din Orăştie. Din păcate, medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Peste 600 de şoferi sancţionaţi pentru utilizarea telefonului mobil la volan

Şoferii care sunt prinşi că vorbesc la telefonul mobil în timp ce se află la volan vor primi amenzi între...

Violatorul taximetristei, condamnat definitiv la nouă ani de puşcărie

Recidivistul va trebui să-i plătească taximetristei pe care a violat-o şi despăgubiri de peste 100.000 de lei.

Gura lumii, 19.02.2019

Spun gurile rele prin târg că un directoraş de pe la noi a vrut să câştige mai bine, iar pentru...

Închide