Ministrul Natalia Intotero are şanse mari să ajungă eurodeputat

18 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, sustine o conferinta de presa referitoare la bilantul de activitate al ministerului, luni 30 iunie 2018, in Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Sorina Popa

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, hunedoreanca Natalia Intotero (foto), are toate şansele să ajungă în acest an în Parlamentul European, ca eurodeputat. Ea este propusă să candideze pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, având şanse mari să ocupe un post de eurodeputat.

Lista, finalizată într-o lună
Organizaţia judeţeană Hunedoara a PSD nu a mai avut până acum un candidat propriu pentru alegerile pentru Parlamentul European. Ministrul Natalia Intotero este şi deputat de Hunedoara. Intotero se află în aceste zile într-o vizită de lucru în Australia şi Noua Zeelandă, unde va avea întâlniri cu diaspora noastră şi va premia români de acolo cu rezultate deosebite în domeniile lor de activitate, neputând fi contactată telefonic până la închiderea ediţiei.
Întrebat ieri despre lista candidaţilor PSD la europarlamentare, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a precizat că aceasta fi gata până pe 20 martie, aproximativ două luni înainte de desfăşurarea alegerilor. „Pe 15-20 martie o să finalizăm lista”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.
Începând din 2019, ca urmare a Brexit-ului, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent. Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în perioada 23 şi 26 mai 2019, potrivit unei decizii adoptate la Bruxelles, de miniştrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniţi în Consiliul Afaceri Generale (CAG). În România, alegerile europarlamentare vor avea loc în 26 mai. Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană – dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pedeapsă majorată pentru criminalul din Orăştie

Individul primise o condamnare de 13 ani de puşcărie la Tribunalul Hunedoara, pentru că a ucis cu o lovitură de...

Peste 600 de şoferi sancţionaţi pentru utilizarea telefonului mobil la volan

Şoferii care sunt prinşi că vorbesc la telefonul mobil în timp ce se află la volan vor primi amenzi între...

Violatorul taximetristei, condamnat definitiv la nouă ani de puşcărie

Recidivistul va trebui să-i plătească taximetristei pe care a violat-o şi despăgubiri de peste 100.000 de lei.

Închide