Actualitate

Peste 6.000 de autovehicule înmatriculate în judeţ în ultimul an

03 Marin NicolaeOana Mihnea

În ultimul an, parcul auto al judeţului nostru s-a îmbogăţit cu 6.026 de autovehicule înmatriculate. Dintre acestea, majoritatea sunt din categoria autoturismelor şi a autoutilitarelor.
Conform datelor furnizate de către şeful Serviciului Public Comunitar Regim de Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara, Nicolae Marin (foto), la începutul lunii iulie a acestui an, raportul indică existenţa a 132.718 autovehicule înmatriculate în judeţ, în timp ce anul trecut la aceeaşi dată erau 126.692. Ponderea cea mai mare este reprezentată de autoturisme, 105.218 şi autoutilitare 11.692. Prin urmare, din luna iulie a anului trecut şi până în prezent, s-au înmatriculat 4.434 de maşini mici şi 1.049 pentru transport marfă. De asemenea, hunedorenii nu stau rău nici la capitolul remorci, fiind înmatriculate 5.401, din care 410 doar în ultimele 12 luni. Cele mai puţine sunt de tip autoremorcher, autorulotă, mototriciclu şi remorcă lentă.
În continuare, parcul auto hunedorean este alcătuit cu preponderenţă din maşini second-hand, acestea reprezentând aproximativ 80 la sută din totalul maşinilor înmatriculate. Totuşi, mai sunt şi persoane care folosesc autoturisme noi, profitând de programul „Rabla“. Odată ce nu va mai funcţiona acest program, este mai mult ca sigur că numărul maşinilor noi va scădea considerabil. În ce priveşte tipurile de maşini cumpărate, hunedorenii preferă în special marca Dacia, Volkswagen, Ford şi Opel. Nici la această oră, nimeni din judeţ nu deţine o maşină din categoria celor de lux, care valorează peste 100.000 euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura