Peste 4.600 de persoane şi-au găsit un loc de muncă

28 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

   În primele şase luni ale acestui an, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrateîn muncă 4.650 persoane, dintre care 2.046 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă,1960 au peste 45 de ani, 1.424 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 806 au între 25 şi 35 de ani, iar 460 sunt tineri sub 25 de ani (din care 141 tineri NEET).
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 3.299 provin din mediul urban, iar 1.351persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, majoritatea au studii liceale, 1.747, urmate de cele care au studii şcoala profesională sau de arte şi meserii, 1.495. Numărul celor fără studii sau cu studii primare şi gimnaziale este de 1.152, cei cu studii postliceale sunt în număr de 70, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 186.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 203 fac parte din categoria celor foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele şase luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de7.078 persoane.(A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mobilizare generală pentru aniversare la Jiul Petroşani

Mobilizare generală pentru aniversare la Jiul Petroşani

Luncoiu de Jos: anul în care proiectele se vor vedea în teren

Luncoiu de Jos: anul în care proiectele se vor vedea în teren

Comunicat de presă 2

Închide