Peste 3.000 de candidaţi dau admitere la Academia de Poliţie

Pentru anul universitar 2020 – 2021, au fost aprobate 578 de locuri pentru a fi scoase la concurs, repartizate pe facultăţi, forme de învăţământ, bugetate sau cu taxă de şcolarizare la Academia de Poliţie „A.I.Cuza” din Bucureşti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etapa de recrutare a candidaţilor de că­tre structurile de resurse umane ale inspec­toratelor de poliţie judeţene s-a încheiat. Până la această dată, toţi candidaţii înscrişi au susţinut inclusiv evaluarea psihologică, în baza unei planificări a Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne.
Pentru cele 138 de locuri din cadrul Fa­cultăţii de Poliţie, atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru frec­venţă redusă, s-au înscris 997 de candidaţi. Pentru cele 350 de locuri destinate Fa­cul­tăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, s-au înscris 1.230 de candidaţi, atât pentru forma de învăţământ cu frecvenţă, cât şi pentru frecvenţă redusă, pentru care se percepe taxă de şcolarizare.
În acest an, pentru Facultatea de Poliţie de Frontieră au fost aprobate 25 de locuri pentru care candidează 253 de persoane. Pentru cele 25 de locuri repartizate Facultăţii de Jandarmi s-au înscris 288 de candidaţi. Totodată, pentru cele 40 de locuri scoase la concurs de Facultatea de Pompieri,
s-au înscris 156 de candidaţi, dintre care 12 sunt femei.
În continuare, candidaţii vor susţine proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice în perioada 24-29 august, iar în zilele de 1 şi 2 septembrie este planificată proba de evaluare a cunoştinţelor.
Pentru prima dată, în acest an, candidaţii sunt repartizaţi pe şapte centre zonale pentru susţinerea probelor eliminatorii ale concursului, în funcţie de arondare. Candidaţii din judeţul Hu­nedoara vor susţine probele eliminatorii la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. (M. Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.