Peste 250 de copii abuzaţi în judeţ

Carmen Cosman

În numai nouă luni, peste 250 de copii din judeţul Hunedoara au suferit diverse forme de abuz, raportate la telefoanele special destinate acestui fenomen, la care răspund reprezentanţii DGASPC Hunedoara.
Confirmate, 258 de cazuri
Conform datelor oficiale, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2011, s-a înregistrat un număr de 422 cazuri sesizate de abuz, neglijare, abandon şi exploatare a copilului, dintre care au fost confirmate 258 cazuri şi 164 au fost infirmate. Pentru a preveni abuzul asupra copiilor, indiferent de forma acestuia, Direcţia Generală de Protecţie a Copilului Hunedoara a organizat, ori a luat parte la diverse campanii de sensibilizare, care au avut loc atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. De asemenea, a fost promovată o mai bună pregătire a specialiştilor săi care lucrează cu copiii şi a dezvoltat noi servicii specializate la nivelul instituţiei.
Birou special şi echipă mobilă de intervenţie
„În cadrul D.G.A.S.P.C. Hunedoara, îşi desfăşoară activitatea Biroul intervenţie în regim de urgenţă, care prin compartimentul Echipa mobilă de intervenţie rapidă în caz de abuz, neglijare şi exploatare a copilului, preia sesizările telefonice ale cetăţenilor şi ale altor instituţii, referitoare la cazuri de abuz, neglijare, exploatare a copilului şi la situaţii de criză din familie. Acestora li se asigură o intervenţie de specialitate şi consiliere în vederea soluţionării problemelor sesizate”, a declarat Viorica Popescu, directorul general al DGASPC Hunedoara.
Odată cu adoptarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, în România s-a obţinut interzicerea oricăror forme de abuz împotriva copilului, atât în spaţiul public, la şcoală cât şi acasă, ţara noastră devenind astfel una dintre cele 17 state din lume care au interzis aplicarea pedepselor fizice asupra copiilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare