ActualitateComunitateEducatie si cultura

Peste 20 % dintre candidați nu s-au prezentat la Bacul de toamnă

Informare privind desfășurarea probei scrise la Limba și literatura română din ca­drul examenului de bacalaureat (sesiu­nea august – septembrie 2021)

Până la sfârșitul acestei luni
Ieri s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (se­siunea august – septembrie 2020), proba de Limba și literatura română.Au par­ti­ci­pat 242 de candidați din 307 înscriși, 65 neprezentându-se. Nici un candidat nu a fost eliminat.
Celelalte probe scrise se vor desfășura conform următorului calendar:17 august: proba obligatorie a profilului, 18 august: pro­ba la alegere a profilului și specializării, 19 august: proba la Limba și literatura maternă
Echivalarea și recunoașterea compe­ten­țelor lingvistice și digitale se vor de­rula în perioada 23 – 31 august.
Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise, prin anonimizarea nu­melui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare, va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii con­testațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează fap­tul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poa­te modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (1-3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.
Reamintim că, pentru a fi declarat pro­movat, un candidat trebuie să în­de­pli­nească următoarele condiții, cumulative: re­cunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a com­pe­tențelor lingvistice și digitale;susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, ob­ți­nerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura