Peste 10 mii de persoane înşelate cu locuri de muncă în străinătate

Gruparea de crimă organizată acţiona şi în judeţul Hunedoara. Ancheta complexă este derulată de poliţiştii sibieni şi procurorii DIICOT. Zeci de suspecţi au fost săltaţi în urma descinderilor efectuate în trei judeţe, printre ele şi Hunedoara.

Anchetatorii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat 39 de percheziţii domiciliare în judeţele Sibiu, Teleorman şi Hunedoara, într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în formă continuată cu consecinţe deosebit de grave, în care sunt cercetaţi în acest moment 98 de suspecţi persoane fizice şi juridice. Percheziţiile domiciliare au vizat atât locuinţe private, cât şi 13 sedii de societăţi comerciale de pe raza judeţelor amintite.
”Din cercetările efectuate până în prezent, în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înfiinţate mai multe societăţi comerciale, administrate de aceleaşi persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate, cu intenţia desfăşurării de activităţi ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credinţă. Persoanele angrenate în activitatea infracţională ar fi postat anunţuri pe diferite site-uri de profil din România, prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesaţi să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ar fi oferit garanţia unui loc de muncă”, a informat DIICOT.
În realitate, membrii grupării urmăreau doar să le ia banii oamenilor, astfel că în capcana lor au căzut peste 4.000 de victime (identificate până la acest moment), valoarea sumelor încasate ilicit depăşind 2.000.000 de lei. În cauză, sunt indicii că, în realitate, numărul victimelor este mult mai mare, de peste 10.000 de persoane şi, implicit, prejudiciul cauzat. La sediile I.P.J. Sibiu şi D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au fost duşi 90 de suspecţi şi 40 de martori. ”De asemenea, din locaţiile vizate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi administrării probatoriului în cauză peste 200.000 de lei, documente, zeci de telefoane mobile şi suporturi de stocare”, au mai arătat procurorii DIICOT.
Gruparea a fost destructurată şi cu sprijinul poliţiştilor hunedoreni cât şi cel al ofiţerilor Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.