Peste 1.000 de săteni din Şoimuş au rămas fără apă

4 mai 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

 

Natalia Bumbac

Apa Prod SA a anunţat într-un comunicat că din data de 3 mai 2017 a sistat furnizarea apei către Primăria Şoimuş. În aceste condiţii, aproape 1.200 de cetăţeni din Şoimuş, Bălata şi Boholt au rămas pe uscat. Motivele pentru care operatorul de apă şi canalizare a luat această decizie este lipsa unui răspuns din partea primăriei la o solicitare pe care i-a adresat-o.
Lipsă de comunicare între părţile din contract
„Deoarece Primăria Şoimuş nu a comunicat şi pus la dispoziţie informaţiile şi documentele solicitate de Apa Prod SA, s-a procedat la sistarea furnizării apei către aceasta. De asemenea, menţionăm că la data de 1 mai 2017, debitul restant al Primăriei Şoimuş către Apa Prod SA este de 441.772 de lei”, se precizează în comunicatul societăţii. Operatorul de apă şi canalizare a mai precizat că furnizarea apei va fi reluată după îndeplinirea tuturor obligaţiilor de către Primăria Şoimuş. Purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan, a explicat că apa a fost oprită şi în condiţiile în care contractul dintre cele două părţi a încetat de drept, nefiind prelungit. Contractul a fost încheiat pe o perioadă determinată pentru a fi testată noua reţea de conducte întrodusă pe raza comunei. Iar, întrebarea la care Apa Prod SA a cerut un răspuns a fost „la ce foloseşte Primăria Şoimuş apa?”, a mai spus Andreea Morogan.
Are nevoie de autorizaţii
Contactat pentru a ne da un punct de vedere faţă de situaţia relatată mai sus, primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, a declarat că va face tot ce-i stă în putere pentru ca oamenii să aibă din nou apă la robinete. „Contractul de furnizare a apei potabile este încheiat între primărie şi Apa Prod SA, pentru că reţeaua este în proprietatea comunei, fiind înfiinţată printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Acum, ni s-a cerut să creăm un serviciu autorizat de Direcţia de Sănătate Publică, Garda de Mediu şi Direcţia de Gospodărire a Apelor care să se ocupe de furnizarea apei. Despre acest lucru am fost anunţat în aceeaşi zi în care a fost oprită apa. Am discutat cu cei de la ADI «Aqua Prest», asociaţie din care facem parte, pentru a găsi o soluţie. Obţinerea autorizaţiilor, din câte ştiu, durează între 30 şi 90 de zile. Voi face tot ce pot pentru a rezolva problema”, a spus primarul comunei Şoimuş.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    mai guiiiiiit o sa obtii autorizatie de functionare si distributie a apei cind o face plopul pere……

  2. Ipse spune:

    Asa merita tzaranii care l-au ales pe umflat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo poate face pasul spre finala campionatului

Gruparea deveană este la 40 de minute de calificarea în finala play-off-ului Ligii I de futsal, având nevoie de un...

Devenii vor să rămână în „cărţile” promovării şi după duelul cu Giarmata

Cu două succese consecutive în ultimele două partide şi aflată la trei puncte de prima poziţie a clasamentului, CNS Cetate...

Alarmă de grad zero în urma unui incendiu la un bloc turn din Petrila

Mai mulţi copii, printre care şi sugari, dar şi adulţi, au fost salvaţi de pompierii militari în urma unei operaţiuni...

Închide