Peste 1.000 de absenţe la simularea Bacalaureatului

04 simulare bac 200Loredana Goangă

Ieri, liceenii hunedoreni din clasele a XI-a şi a XII-a au avut de susţinut proba obligatorie a profilului, însă mai mult de 1.000 nu s-au prezentat în sala de examen. Cifrele sunt aproximativ egale pentru ambele clase.
Potrivit preşedintei comisiei judeţene de bacalaureat, Maria Ştefănie, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Hunedoara, pentru susţinerea simulărilor de Bacalaureat au fost înscrişi 4.052 de elevi de clasa a XI-a, dintre care 507 nu s-au prezentat, iar pentru clasa XII-a au fost trecuţi pe listă 3.593 de tineri, însă 594 au fost absenţi.
În funcţie de profilul liceului, elevii au fost testaţi fie la Matematică – Real, fie la Istorie – Uman. Simularea a început la ora 9.00, iar liceenii au avut la dispoziţie trei ore pentru a putea rezolva toate problemele. Întrebaţi cum li s-au părut subiectele, cei mai mulţi au spus că au fost destul de grele, iar dificultăţile cele mai mari le-au întâlnit la partea a III-a.
„Simularea a fost în regulă, cu toate că subiectele ne-au cam încurcat, dar dacă erai atent, te puteai descurca. La Istorie a fost mai greu decât la Limba română, pentru că a fost multă materie şi foarte multe date”, ne-a spus Mihai, elev în anul terminal al Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi” Deva.
Mâine, 7 martie, urmează ca numai liceenii de clasa a XII-a să susţină ultima simulare la proba la alegere a profilului. Notele obţinute nu vor fi trecute în catalog şi nu se va putea depune contestaţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare