Agresorii poliţistului de la Bretea Română rămân după gratii

03 Inculpati politist Bretea Romana Sergiu Neag si Sabin ArdeleanLoredana Goangă

Ieri, magistraţii Tribunalului Hunedoara au prelungit măsura arestului preventiv pentru Sergiu Neag şi Sabin Ardelean, agresorii agentului principal Paul Nelu Obreja, şeful Postului de Poliţie din comuna Bretea Română.
„Instanţa a admis sesizarea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus prelungirea arestării preventive a inculpaţilor, pe o durată de 30 de zile, respectiv pe perioada 12 martie 2014 şi până la 10 aprilie 2014. De asemenea, au fost respinse cererile formulate de inculpaţi de înlocuire a măsurii arestării preventive cu altă măsură preventivă”, a declarat Ildiko Glăman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara. Hotărârea nu este una definitivă, în cauză putând fi formulată contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Medicii nu se pot pronunţa
În ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Paul Nelu Obreja, aceasta este în continuare destul de gravă, iar medicii sunt rezervaţi atunci când vine vorba de evoluţia sa. În prezent, există foarte multe riscuri, printre care şi acela de a rămâne paralizat şi astfel, nu va mai putea să meargă. „Starea pacientului este uşor ameliorată, însă suntem în continuare rezervaţi şi nu putem face nici un fel de mărturisire în legătură cu ceea ce se va întâmpla pe viitor”, a precizat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Dan Ilincaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara. Paul Nelu Obreja se află internat la secţia de Politraumatologie a spitalului din Timişoara şi este sub atentă supraveghere medicală. La sfârşitul lunii februarie, tânărul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la coloană, însă nu este exclusă şi cea de-a doua, dacă pe parcurs vor apărea complicaţii.
Agresat în timpul misiunii
Şeful de post din comuna Bretea Română, agentul principal Paul Nelu Obreja, în vârstă de 32 de ani, a suferit un grav accident de circulaţie, după ce doi tineri l-au forţat să iasă în peisaj. În noaptea de 7/8 februarie, acesta a fost chemat de colegii săi la un caz de furt, însă nu a mai apucat să ajungă la faţa locului, din cauza lui Sergiu Neag, de 20 de ani, şi Sabin Ardelean, de 30 de ani. Din dorinţa de răzbunare pentru că a îndrăznit să îi cerceteze, cei doi l-au agresat în trafic, până ce poliţistul s-a răsturnat şi a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale maşinii.
Din spusele tatălui poliţistului agresat, în maşina condusă de Sergiu Neag se mai aflau încă patru persoane, însă trei dintre ele au coborât şi au refuzat să mai participe la agresiune. După accident, tânărul a ajuns de urgenţă la Spitalul din Deva cu coastele rupte şi plămânul perforat, scalpul luat de pe cap, dar şi alte răni grave.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare