Politica si administratie

Pesediştii nu exclud ieşirea de la guvernare

05 Florin Cazacu 12_06_2009 5964

Nicolle Ebner

 Preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu (foto), nu neagă posibilitatea ca PSD să se retragă de la guvernare, decizia urmând a fi luată într-unul din comitetele executive naţionale, care va avea loc la o dată stabilită de preşedintele Mircea Geoană.

„Vom decide, după evaluarea activităţii coaliţiei”
Reproşurile de ieri, ale preşedintelui PDL, Emil Boc, la adresa partenerilor de coaliţie, au scos la iveală faptul că alianţa este în pragul ruperii. Numai că, liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu, dă de înţeles că nu PSD este de vină că lucrurile nu merg ca unse, ci PDL. „PSD are un parteneriat cu interesele românilor şi din păcate, în ultima vreme, guvernarea lui Boc nu a adus «mai bine» pentru români. Consider că interesele românilor trebuie puse mai presus decât cele ale coaliţiei politice şi, în ceea ce priveşte eventuala intenţie de a ieşi de la guvernare, PSD va hotărî asta, după o evaluare a activităţii coaliţiei din ultimele luni. Este evident, faptul că ministerele conduse de PSD dispun de resurse limitate, ca social-democraţii să-şi poată demonstra adevărata competenţă în ceea ce priveşte buna guvernare a României”, declară Florin Cazacu.

„Să se decidă: ori guvernează, ori critică!”
La rândul lor, reprezentanţii locali ai PDL Hunedoara afirmă că PSD face parte din guvernare, în egală măsură cu PDL, iar bugetul a fost aprobat de fiecare minister în parte, cât şi de Parlament. „Nu se pune problema ca partenerii noştri de guvernare să se plângă de injusta repartizare a fondurilor către unul sau altul din ministerele conduse de PSD. Aveau pârghiile necesare, în Parlament, să corecteze eventualele inechităţi”, declară Florian Toma, vicepreşedinte PDL Hunedoara. În ceea ce priveşte ieşirea de la guvernare, Toma susţine că „este o decizie care le aparţine, dar PDL va continua să-şi respecte angajamentul luat faţă de români şi îşi asumă responsabilitatea guvernării. Însă, partenerii noştri din PSD ar trebui să se decidă dacă participă la guvernare sau preferă să critice în continuare guvernarea, din care şi ei fac parte în egală măsură cu noi”.

2 comentarii la „Pesediştii nu exclud ieşirea de la guvernare

  • Pai cred ca ar fi mai bine sa iasa de la guvernare si sa ne lase in pace . Dnii de la PSD au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a fi „in doua luntrii” Celor de la PD-L le dadeau asigurari ca participa la actul de conducere , de gestionare a multelor probleme si greutati inerente crizei mondiale , dar la sfarsit de saptamana nu scapau nici un prilej de a participa la „boxul electoral” , ca sa vada fraierii de romani ce interesati sunt ei , PSD-istii , de soarta natiunii , deci mimau opozitia(?) . Caracteristic scolii securisto-comuniste din care provin mai toti „greii” acestei formatiuni politice , ce inca prosteste o multime de naivi . Ramane de vazut pana cand .Au insa noroc ca cei de la PD-L nu stiu sa gestioneze conflictul in care sunt atrasi , ca intr-o perfida capcana , de „partenerii” de coalitie(?) .

  • cU TOATA BUNAVOINTA SE VDE CLAR CA bASESCU II TINE PE AI LUI IN BRATE SI NATIA ASTA SE FACE CA NU VEDE. nU MAI ESTE NEVOIE DE ACEST SEF DE SORGINTE SUD-AMERICANA, CU SERVICII SI AMENINTARI. PSD AR FACE BINE SA URGENTEZE VOTUL DE BLAM PE CARE-L MERITA PDL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura