Fara bascalie

Cum se face cu bani puţini… şi cu multe mulţumiri

Cred că am exagerat scriind despre festivalul „Dracula Nights at Corvinilor Castle”, dar duminică seara s-a terminat şi promit că ăsta este ultimul articol la temă.
Au fost 10 (zece) zile de proiecţii nocturne de filme de suspans şi horror, cinci zile de concerte de muzică medievală şi întreceri cavalereşti (de astea s-a ocupat Mircea Goian…). A fost, cred, cel mai lung proiect din ţară – repet, 10 zile, seară de seară. Majoritatea festivalurilor ţin 2-3 zile.
Au participat, în fiecare seară, între 300 şi 600 de persoane, doar la proiecţia de film. Au fost mult mai mulţi la turnir. Dar eu vorbesc de filme şi totalul spectatorilor cred că se ridică pe la 4.000 de oameni. Cu partea medievală, cred că am depăşit 10.000. Au fost, marea majoritate, civilizaţi. A ieşit bine şi timpul a ţinut cu noi. Hunedorenii au făcut posibil un asemenea festival – maraton.
Păi, să vă spun cum se face – cu suport financiar deloc exagerat de la Primăria Hunedoara (de fapt, principalul susţinător al proiectului, mulţumim primarului şi consilierilor şi tuturor celor ce au contribuit într-un fel sau altul), cu ceva sprijin logistic de la Primăria Deva, via Casa de cultură „Drăgan Muntean” (mulţumim primarului Mircia Muntean şi directorului Mlădiţa Filip), cu sprijin moral, logistic şi material deloc exagerat de la Consiliul Judeţean Hunedoara (mulţumiri lui Mircea Ioan Moloţ), de la directorul Castelului Corvinilor, Nicolae Cerişer (multă sănătate, domniei-sale şi personalului, care au fost alături de noi, sper să ne mai lase…). Am avut şi sponsori (puţini) şi colegi din presă care ne-au sprijinit (mulţi). Şi lor le facem câte o reverenţă. Se ştiu ei. Dar, câţiva trebuie amintiţi pentru un plus de… înţelegere: DevaTV, Antena 1 Deva, TVR Timişoara şi TVR 3, Mesagerul hunedorean, Zile şi nopţi, Adevărul de seară, Servus Hunedoara. La sponsori, Boromir, Remedia, Hotel Wien.
Oho, ce mult entuziasm a fost printre bloggeri – m-am bucurat enorm.
Cu puţini bani, mult efort (inclusiv fizic – ştiţi cum e să aranjezi aduni seară de seară 300 de scaune…? pentru scaune, mulţumiri directorului de la Colegiul naţional „Emanoil Gojdu”, Anişor Pârvu) şi cu mult entuziasm s-au înhămat la căruţa asta Nicolae Gavrea, Marcel Florea, Adrian Bordea, Magda Şerban, Mircea Goian. Alexandra Gruian, dacă mi-e permis.
Dacă am uitat pe cineva, îmi cer scuze.
Majoritatea celor care au venit la proiecţiile de film au fost tineri, elevi, studenţi, în general, adolescenţi. Ministerul tineretului nu a contribuit în nici un fel. Am intenţionat să solicităm o sumă deloc exagerată, dar cineva mi-a dat de înţeles că mai bine nu… Nici firmele ale căror ţinte se situează în rândul tineretului nu au venit – telefonie mobilă, sucuri etc. Poate că nu atât de bine. Îi aşteptăm la anul.
Toate bune!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.