Pericole pe roţi pe şoselele judeţului

20 august 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în prima jumătate a acestui an, prezentau pericol iminent de accidente. Aproape 100 dintre aceste maşini sunt înmatriculate în judeţul Hunedoara.

Conform comunicatului transmis de reprezentanţii RAR, din 620 de vehicule verificate în judeţul Hunedoara, peste 16 la sută dintre acestea au fost declarate ca ”neconforme”. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, emisii poluante, punţi, jante şi anvelope, vizibilitate şi sistemul de frânare şi direcţie. Pe lângă asta, la nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.
Rezultatele controalelor prezentate de RAR nu reflectă totuşi starea generală a parcului auto din România, a explicat directorul general al RAR, George Adrian Dincă. Asta, pentru că, echipajele mixte RAR – poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hoţul care i-a spart apartamentul ex-primarului Devei, greu de prins

După aproape patru luni de când apartamentul fostului primar al Devei, Petru Mărginean, a fost prădat de hoţi, autorii faptei...

Campanie de informare pentru creşterea siguranţei în traficul rutier

În perioada august – noiembrie 2018, la nivelul judeţului Hunedoara se va desfăşura campania de informare ”Responsabilitate şi Respect în...

Un candidat eliminat şi aproape 100 de absenţi la prima probă a Bac-ului de toamnă

La noi în judeţ, peste 350 de candidaţi s-au prezentat ieri la prima probă scrisă din sesiunea de toamnă a...

Închide