Pericol de avalanşe în Parâng

5 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

patrula Zanoaga l2007

Adriana Năstase

Salvamontiştii avertizează asupra pericolului de avalanşe ce ar putea apărea în Masivul Parâng, la altitudini mai mari de 2.000 de metri, după ce în zonă a nins peste un strat de gheaţă format din cauza ploilor, ce au căzut în primele zile ale anului.

Turişti puţini
„A nins toată noaptea de duminică spre luni, iar stratul de zăpadă măsoară aproape 30 de centimetri. La altitudini mai mari de 2.000 de metri s-au format cornişe de zăpadă, din cauza vântului şi există pericolul producerii unor avalanşe. Le recomandăm turiştilor să nu se aventureze pe creste, la peste 2.000 de metri“, a declarat şeful Salvamont Petroşani, Dumitru Bârlida.
Ninsoarea căzută în ultimele ore a făcut posibilă deschiderea a patru pârtii de schi în staţiunea Parâng. Numărul turiştilor este însă mic, deoarece seria care a avut rezervări pentru Revelion a plecat spre casă. În staţiune nu mai ninge, iar la prânz a ieşit soarele.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila   Pentru că a intervenit extrem de târziu la deszăpezirea oraşului, iar localnicii care au...

Bulina albă

Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Deva

Le-a trecut glonţul pe la ureche

Handbalistele de la Cetate Deva au trăit periculos în meciul din deplasare cu penultima clasată, Rapid Bucureşti, câştigând la doar...

Închide