EvenimentFlash

Covor de PET-uri pe Lacul Cinciş

01 peturi pe lac

Nicoleta Popa

După ploile abundente de la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, Lacul Cinciş s-a transformat într-un morman de gunoaie. Turiştii străini care au venit să îşi petreacă sărbătorile pe malul lacului, au rămas surprinşi când au văzut că pe apă s-a format un covor de PET-uri.
„Nu am mai văzut aşa ceva. Erau sute de PET-uri pe lac. În Topliţa a ieşit Râul Cerna şi a măturat toate gunoaiele, pe care le-a adus pe lac. Acum au început să dispară, cred că le duc curenţii către baraj, şi de acolo, Dumnezeu ştie unde ajung. Nimeni nu a venit să adune nici un gunoi”, a declarat Tatiana Mara, proprietarul Motelului Cinciş.
„Numărul mare de PET-uri de pe Lacul Cinciş se datorează creşterii cotelor apei. O să discut cu cei de la Apele Române, pentru a se începe curăţarea lacului”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, Dorin Oliviu Gligor.

Curăţarea va începe abia la primăvară
Cu toate acestea, cei de la Apele Române spun că doar în primăvară vor putea începe curăţarea, când vremea va fi frumoasă. „Apele Române a depozitat în vară saci de plastic pe malul lacului, dar turiştii au aruncat gunoaiele la voia întâmplării. Din experienţa anilor trecuţi, nu avem nici o posibilitate să operăm pe întreaga suprafaţă a apei, să le recuperăm. Vom aştepta ca mizeriile să ajungă la baraj, unde să le adunăm cu barca şi sacii şi să le ducem la un centru de colectare. Acest lucru nu se va putea face mai devreme de luna martie, deoarece nu putem interveni, din cauza condiţiilor meteo, iar vântul le împrăştie în tot lacul. Vreau să fac apel la simţul civic şi îi rog pe turişti să nu mai arunce gunoaiele unde apucă, ci în locurile special amenajate”, a declarat Voicu Poenariu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura