Sport

Performanţe răsplătite, speranţe olimpice

11 MarincuCiprian Marinuţ

„Aşii sportului hunedorean” au fost onoraţi, ieri, de comunitatea sportivă din judeţ pentru performanţele obţinute în anul 2015 în cadrul Galei Sportului Hunedorean. Valoarea totală a premiilor oferite de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara a fost de 10.000 de lei, însă dincolo de bani, mai important a fost sentimentul de recunoştinţă arătat de oficialităţi şi ceilalţi performeri.

Scurt şi la obiect
Festivitatea desfăşurată, ieri, la Teatrul de Arta Deva, a avut un scenariu mai agreabil decât la alte ediţii. În prim-plan au fost sportivii, antrenorii şi reprezentanţii cluburilor laureate, iar oficialii şi reprezentanţii autorităţilor şi-au văzut lungul nasului şi au avut comportamente şi discursuri decente. DJTS Hunedoara se poate mândri cu prezenţa în sală a celor trei ocupanţi ai primelor două locuri din ierarhia de la discipline olimpice – atleta Florentina Marincu (foto), gimnasta Andreea Munteanu şi boxerul Cosmin Gîrleanu, situaţie rară la ediţiile anterioare. E drept că au fost şi absenţi, însă cu excepţia unui singur antrenor care a decis să protesteze, ceilalţi au avut motive obiective. „Mi-a plăcut festivitatea, pentru că de data aceasta s-a adresat strict performerilor”, a spus Nicolae Alexe, antrenorul atletei Florentina Marincu, cea care a fost desemnată sportiva anului. „Ne bucurăm că am fost încă o dată cel mai bun club public din judeţ. Pentru 2016, ne dorim ca performerii anului trecut să ne reprezinte la Jocurile Olimpice şi eventual să fie pe podium. În plus, de la celelalte ramuri sportive ale clubului, volei, judo, baschet şi fotbal, aşteptăm să se remarce prin performanţe cât mai bune”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS „Cetate” Deva, club care a câştigat şi în acest an titlul de cel mai bun club public din judeţ.

Un judeţ de top şi aspiraţii olimpice
Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara, a afirmat că anul 2015 a fost unul bun pentru sportul hunedorean, iar prin performanţele obţinute judeţul Hunedoara este între primele din ţară. „Am oferit performerilor din sport, premii în valoare totală de 10.000 de lei, conform legislaţiei în vigoare. Consider că rezultatele obţinute de sportivii din judeţul nostru în anul 2015 au fost remarcabile, iar bilanţul acestora ne plasează pe un loc fruntaş la nivel naţional. Sper ca anul 2016 să ne aducă bucuria de a avea reprezentanţii la Jocurile Olimpice de la Rio şi, de ce nu, chiar medalii la cea mai importantă întrecere sportivă a lumii”, a afirmat şeful DJTS Hunedoara. Pe aceeaşi lungime de undă se află şi speranţele pentru 2016 ale antrenorului Nicolae Alexe, tehnician care se ocupă de pregătirea atletei Florentina Marincu. „Ne dorim prezenţe şi medalii la cele mai importante competiţii internaţionale ale anului, de la europene până la mondiale şi Jocurile Olimpice”, a afirmat tehnicianul.

Ei sunt laureaţii
Atleta Florentina Marincu, de la CNS  „Cetate” Deva, câştigătoare a trei medalii europene şi a trei balcanice, la senioare şi junioare, a fost desemnată sportiva anului în judeţul Hunedoara, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. Boxerul Cosmin Gîrleanu, de la CSS Hunedoara, campion mondial şi vicecampion european la juniori, şi gimnasta Andreea Munteanu, legitimată la CNS „Cetate” Deva, campioană europeană la senioare, ocupă la egalitate locul doi, în topul celor mai buni sportivi hunedoreni de la discipline olimpice pentru anul 2015. La sporturi neolimpice, multipla campioană mondială şi continentală la fotbal tenis Ana Maria Ghergel, de la Comexim Lupeni, este pentru al şaselea an consecutiv lidera ierarhiei judeţene.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura