Performanţă cu gust amar

22 septembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Visul unui meci cu o echipă importantă a Ligii I s-a transformat într-un coşmar pentru Minerul Lupeni. „Lupii negri” au pierdut, ieri, în Bănie, cu umilitorul scor de 0-5, partida din 16-imile Cupei României cu U. Craiova.

„Urecheaţi” de FRF

Prima palmă pentru Minerul Lupeni a venit înainte de joc, din partea F.R. Fotbal. Federalii au impus ca meciul să aibă loc la Craiova, pentru a fi televizat. Nu mai conta că în conformitate cu tragerea la sorţi, partida ar fi trebuit să se dispute la Lupeni. Iar faptul că echipa din Valea Jiului s-a zbătut să ajungă în această fază a Cupei României, tocmai pentru a oferi suporterilor un show la Lupeni nu i-a impresionat pe oficialii FRF, gata să dea peste nas echipelor mici, pentru banii televiziunilor. În acest context, minerii erau într-un fel dinainte condamnaţi. ”Lupii negri” pierduseră automat avantajul terenului propriu şi sprijinul fanilor, elemente care ar fi avut rolul de a elimina diferenţa de valoare dintre echipe.

„Căsăpiţi“ de trupa lui Piţi

Plecaţi cu autocarul la meci, în ziua partidei, pentru a diminua cheltuielile, minerii au fost executaţi fără milă de jucătorii Universităţii Craiova, dornici să-l impresioneze pe antrenorul Victor Piţurcă. Juveţii au jucat la turaţie maximă şi au marcat de nu mai puţin de cinci ori, prin Găman (min. 9), Ologu (min. 43), Roman (52) şi Gângioveanu (63 şi 83). La acest scor, comentariile nu îşi mai au rostul, însă cu siguranţă, altul ar fi fost scenariul partidei dacă meciul s-ar fi jucat la Lupeni cum ar fi trebuit. S-a văzut, ieri, că echipe mici din eşalonul doi au produs surprize – Voinţa Sibiu a eliminat pe Gaz Metan Mediaş, iar ACU Arad a ţinut în şah pe CFR Cluj – tocmai pentru că formaţiile mai slabe au avut atuul terenului propriu şi al suporterilor.

U. Craiova – Minerul Lupeni 5-0 (2-0)

Universitatea Craiova: Lung – Bărboianu, Lopez, Găman, Ciucă – Stoica (64 Dilevski) – Wobay (53 Gângioveanu), Gargorov, Ologu, Firţulescu – M. Costea (46 Roman). Antrenor: Victor Piţurcă.

Minerul Lupeni: Mecea – Urda, Câmpean, Tătar, Neacşu – Avramescu, Marin (59 N. Popescu), Todea, B.Costea – Itu (75 Koko), Deaconescu. Antrenor: Ionel Augustin.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. jhytgrfedghyu spune:

    Am gasit aici un articol despre meci.
    http://www.sportuldevest.ro/fotbal-intern/%E2%80%9Elupii-negrii%E2%80%9D-sfa%C8%99ia%C8%9Bi-de-%E2%80%9Eleii%E2%80%9D-lui-pi%C8%9Burca-615

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Se pare că un trandafiriu (soţul unei doamne bine înfipte în politica judeţeană), ce a trecut în barca independenţilor, crezând...

A lovit doi copii şi a fugit de la locul accidentului

Un bărbat, căruia nu i se cunoaşte identitatea, a lovit cu maşina doi fraţi, care traversau o stradă din Deva,...

Aproape 7.000 de şoferi hunedoreni au peste 70 de ani

Un hunedorean a rămas fără permis de conducere, după ce medicul său le-a transmis poliţiştilor că omul are probleme de...

Închide