Perfecţi la puncte, depăşiţi la golaveraj

11 x 1 Autobergamo-devaCiprian Marinuţ

ASFC Autobergamo Deva are maximum de puncte şi după deplasarea de la Dunărea Călăraşi, din runda a IV-a, obţinând a patra victorie consecutivă, scor 4-3, în campionatul Ligii I. Rezultatul strâns îi detronează pe deveni din fotoliul de lideri, întrucât FK Odorheiu Secuiesc are şi ea punctaj perfect, dar un golaveraj mai bun, după o victorie cu 13-1 la Cluj, şi a urcat pe primul loc.

De la 4-1 la 4-3
Cu un lot solid, în care strălucesc cei patru internaţionali care au pus umărul la calificarea naţionalei la Euro 2014, Autobergamo Deva a început în forţă meciul de la Dunăre. Devenii au condus cu 4-1, după ce la un moment dat, a fost egal 1-1, iar pe final, gazdele au forţat egalarea, însă defensiva deveană a rezistat.
Adrian Moţ a deschis scorul pentru Autobergamo Deva, dar gazdele au egalat destul de rapid, 1-1. Tot Moţ a punctat pentru 2-1, iar internaţionalul Cristi Matei a stabilit scorul pauzei, la 3-1 pentru Autobergamo Deva. Imediat după pauză, antrenorul-jucător, Robert Lupu, a mărit avantajul devenilor la  4-1, şi se părea că Autobergamo va câştiga fără emoţii. Liniştea devenilor a fost tulburată de gruparea din Călăraşi care şi-a întărit lotul cu mai mulţi jucători de la Smart Ionescu Bucureşti, echipă retrasă din campionat, printre care internaţionalul Marian Şotîrcă. Antrenorul Robert Lupu susţine că ştia că va fi un meci greu la Călăraşi, dar e mulţumit că trupa sa a bifat o nouă victorie. „Ne aşteptam la un meci complicat, pentru că auzisem de achiziţiile făcute de echipa din Călăraşi. Chiar dacă scorul final a fost strâns, noi am controlat partida şi am condus tot timpul. E bine că am câştigat şi avem maximum de puncte”, a spus Robert Lupu. El a precizat că acest sezon va fi extrem de echilibrat, patru echipe având pretenţii la titlul de campioană. „Pentru titlul de campioană ne luptăm cu Tg. Mureş, Odorheiu Secuiesc şi Galaţi, iar războiul se anunţă foarte echilibrat”, a declarat Lupu.
Într-un alt meci al etapei a patra, United Galaţi a învins cu 13-6 Sportis Târgovişte. Devenii vor evolua, din nou, în faţa propriilor suporteri, duminică, de la ora 16.00, în compania celor de la Sportis Târgovişte (locul 8).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.