Percheziţii la Mintia, într-un dosar de evaziune fiscală

03 perchezitii-opereNatalia Bumbac

Ieri, la primele ore ale dimineţii, sediul unei societăţi comerciale din Mintia a fost percheziţionat de poliţişti, administratorul unităţii fiind dus la audieri la IPJ Ilfov.

„Percheziţiile au avut loc în localitatea Mintia, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu activitate în domeniul recuperării de materiale reciclabile. Administratorul firmei, un bărbat de 50 de ani, din Dâmboviţa, a fost citat pentru audieri”, a declarat inspectorul principal de poliţie, Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.
Potrivit comunicatului transmis de IPJ Ilfov, scopul controalele a fost probarea activităţii unei grupări infracţionale, bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 50.000.000 de lei, prin evaziune fiscală. În cadrul acestei acţiuni au fost efectuate în total 82 de percheziţii în judeţele Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Brăila, Arad, Dolj, Sibiu, Constanţa, Mehedinţi, Prahova şi în municipiul Bucureşti. Controalele au vizat domiciliile a 48 de persoane suspecte de evaziune fiscală, precum şi sediile firmelor administrate de acestea. Totodată, poliţiştii au pus în executare 28 de mandate de aducere şi au citat în vederea audierii 20 de martori.
Anchetatorii susţin că în perioada 2014 – 2016, membrii grupării ar fi infiinţat 11 societăţi cu comportament fantomă şi ar fi emis facturi care nu aveau la bază operaţiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, din judeţele menţionate mai sus, firmele având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerţul cu  produse alimentare şi nealimentare etc.. Scopul acestor operaţiuni a fost sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit. Suspecţii sunt acuzaţi că ar fi introdus în circuitul financiar evazionist cantităţi mari de deşeuri metalice colectate, fără documente de provenienţă şi sub valoarea de piaţă. Acestea ar fi fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor fantomă, în baza unor tranzacţii fictive. Din investigaţii a mai reieşit că membrii grupării ar fi perceput în schimbul activităţii infracţionale desfăşurate un comision ce ar fi variat între unu şi trei la sută din totalul sumelor rulate prin conturile societăţilor fantomă, respectiv peste 200.000.000 de lei. Dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 50.000.000 de lei este coordonat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

2 comentarii la „Percheziţii la Mintia, într-un dosar de evaziune fiscală

  • 24 mai 2016 la 21:20
    Permalink

    E vorba de Cosmin Pioara. Pulelw lui din Politie sunt comisarul Zaharie Marcel si comisarul Alin Birla. Ei l-au protejat.

  • 26 mai 2016 la 15:00
    Permalink

    Sa-i dau la m..e lui Zaharie. Un spagar si o jigodie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare