Actualitate

Percheziții la falsificatorii de certificate verzi

Un număr de 56 de percheziţii au fost efectuate, ieri dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la per­soane bănuite de uz de fals. Doi hunedoreni au fost duşi la audieri.

A accesat illegal sistemul informatic
Potrivit IGPR, poliţiştii din Mehedinţi, în co­la­borare cu poliţiştii din cadrul inspec­to­ra­telor de poliţie judeţene Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, cu sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea pro­curorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au efectuat 56 de percheziţii domiciliare.
Activităţile se desfăşoară în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvâr­şi­rea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.
Din cercetări a reieşit că, în perioada mai – iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Se­ve­rin, în prezent arestat preventiv, ar fi intrat în in­cinta a două centre de vaccinare din muni­ci­piul Drobeta-Turnu Severin, ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vac­ci­nate împotriva COVID-19 şi ar fi modificat datele informatice, în sen­sul că ar fi suprascris peste datele de iden­ti­ficare ale persoanelor vac­cinate datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi ge­ne­rat adeverinţe de vaccinare.
Totodată, în această cauză se efectuează cercetări şi faţă de 95 de persoane, bene­fi­ciari ai adeverinţelor false de vaccinare şi complicii bărbatului, dintre care 4 persoane cercetate sub control judiciar.
Au fost puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea mă­surilor legale.

One thought on “Percheziții la falsificatorii de certificate verzi

  • De ce nu se publica alocarea gratuita de certificate și câte se vând dintre ele?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura