Actualitate

Când dragostea de tată învinge, nimic nu e imposibil!

Un incendiu devastator avea să dis­trugă locuința în care fetițele trăiau alături de tatăl lor, iar copilele să ajungă într-un centru de plasament. Fetele nu au reușit o clipă să se acomodeze în centru, astfel că au fugit ori de câte ori aveau ocazia și erau găsite la tată.

S-a îmbolnăvit
Omul reușise să-și închirieze o locuință și a cerut autorităților să-i dea copiii înapoi. Chiar și Direcția Generală de Asistență So­cială și Protecția Copilului Hunedoara a co­n­siderat că micuțele trebuie să fie lângă tatăl lor.
Cele trei fetițe de 10, 13 și 14 ani au cres­cut doar cu tatăl lor în municipiul Lupeni, după ce mama lor a plecat de acasă și le-a transmis că nu va mai reveni. În vara anului trecut, casa lor a fost dis­trusă de un in­cen­diu și nu a mai putut fi locuită, astfel că mi­no­rele s-au mutat împreună cu tatăl lor într-o locuință socială în fosta maternitate din municipiu. Necazurile nu s-au oprit iar tatăl a fost internat în spital, din cauza unor pro­bleme de sănătate, astfel că micuțele au fost preluate în regim de urgență de re­pre­zentanții Direcției, care au instituit măsura de protecție a plasamen­tului în regim de urgență la Asociația „Osteuropa Hilfe Haus Betania” Uricani. Copilele nu s-au aco­mo­dat și au fugit la tatăl lor. Asistenții au cerut Tribunalului Hunedoara ca minorele să fie reintegrate în familie, acest lucru fiind în interesul lor. „Fiind ascultate în camera de consiliu, minorele au arătat că doresc să locuiască împreună cu tatăl lor. Or, raportat la poziția minorelor, Tribunalul apreciază că dorința lor a fost exprimată la o vârstă cu privire la care se poate considera, în mod re­zonabil, că personalitatea lor este sufi­cient de structurată și că au dobândit maturitatea necesară pentru a-și exprima părerea cu privire la mediul în care doresc să fie cres­cute. (…) Pentru considerentele ex­puse, Tribunalul apreciază că minorele, la mo­mentul actual, nu sunt copii lipsiți de ocro­tire părintească – situație în care cons­tată că nu mai este necesară exer­ci­tarea vre­unei măsuri de protecție specială, fiind în interesul superior al minorelor să fie re­in­tegrate în familia tatălui”, au stabilit ma­gis­trații Tribunalului Hunedoara. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.