Percheziții în județ. Polițiștii au audiat 60 de persoane și au ridicat 15 tone de tutun

16 martie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment

 

Poliţiştii au audiat 60 de persoane şi au ridicat 15 tone de tutun, în urma a 98 de percheziţii efectuate, vineri, în 22 de judeţe, inclusiv în județul Hunedoara,şi în Capitală.
“Au fost ridicate peste 15.000 kg de tutun, în diferite stadii de prelucrare, peste 17.000 de ţigarete şi sumele de 174.200 de lei şi 3.000 de euro”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române. De asemenea, au fost descoperite 13 instalaţii artizanale de prelucrat tutun şi trei cazane de fierbere a tutunului, 20 de instalaţii de injectat tutun în ţigarete, precum şi peste 35.000 de tuburi de ţigarete.
Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane, tablete, laptopuri, medii de stocare şi înscrisuri ce ar fi fost folosite în activitatea infracţională. Percheziţiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Argeş, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea.
“Precizăm că acciza datorată bugetului statului este de 429,83 lei/kg tutun de fumat şi că, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, constituie infracţiuni atât deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a peste un kg tutun de fumat, cât şi producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat”, se arată în comunicat.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2017 – 2019, cetăţeni bulgari şi români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun şi frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoţire a mărfii cu destinatar societăţi comerciale din alte state din Uniunea Europeană. IGPR arată că, în realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locaţii clandestine din ţară şi transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.
Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.
“Activităţile se desfăşoară în cinci dosare penale, instrumentate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria”, se mai arată în comunicat.(Mircea Crivăț)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. George spune:

    PERASIFON a turnat tot. Un sifon și un bulangiu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cadavrul pescarului înecat în lacul Cinciș a fost găsit de pompieri

  Cadavrul pescarului din localitatea Ghelari, care s-a înecat miercuri în lacul Cinciș a fost găsit de scafandrii pompieri, vineri...

Bărbat dispărut în lacul Cinciș, căutat de scafandrii pompieri

  Un bărbat este căutat de scafandrii pompieri ai ISU Hunedoara, după ce ar fi fost înghițit de apele lacului...

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o nouă vizită în judeţ . “Vrem cale ferată rapidă, vrem autostrăzi!”

Ministrul Transportului, Răzvan Cuc, s-a ţinut de cuvânt şi a venit, după două săptămâni, din nou, pe şantierele din judeţ....

Închide