Actualitate

Percheziţii în judeţ la un comerciant de articole pirotehnice

03 pirotehnice3Oana Mihnea

Ieri, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au făcut mai multe percheziţii domiciliare în Bucureşti şi alte 22 de judeţe din ţară la persoane bănuite de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare a acestora. Şi judeţul nostru se numără printre cele unde au avut loc descinderi.
Au primit marfa prin curierat
„Poliţiştii specializaţi în arme explozivi şi substanţe periculoase, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din I.G.P.R. şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat 50 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vaslui“, se arată într-un comunicat al IGPR. Anchetatorii au stabilit faptul că, începând cu luna iunie a acestui an, reprezentanţii unei firme cu sediul în municipiul Timişoara ar fi comercializat unor persoane neautorizate, articole pirotehnice din categoriile celor interzise. Acestea au fost comandate şi primite de persoanele vizate de anchetă prin intermediul unor firme de curierat şi au reuşit în acest fel să se ferească de controalele autorităţilor. În această cauză a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Printre cumpărători se numără şi o persoană din municipiul Petroşani, la domiciliul căreia au avut loc ieri percheziţii. Aceasta, dar şi alte 49 de persoane au fost duse la audieri.
Se pare că şi Beke Attila Istvan, cetăţeanul român de etnie maghiară, care ar fi plănuit să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestaţia de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc şi care a fost ulterior arestat preventiv, a cumpărat materialele pirotehnice tot de la firma din Timişoara, implicată în acest dosar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura