Pentru ei, Corvinul e totul!

Cristina Ghenea

Numele echipei de suflet a hunedorenilor iubitori de fotbal a fost scandat ieri, timp de două ore, în centrul municipiului de pe Cerna. Peste 200 de persoane au cântat pentru Corvinul Hunedoara, în cadrul unei manifestări special organizată de suporteri, în cel de-al 90-lea an de la înfiinţarea clubului.


Printre cei prezenţi pe platoul din faţa Casei de Cultură, s-au numărat hunedoreni de toate vârstele, veniţi de dorul marii echipe a oraşului. Fanii fotbalului hunedorean şi-au amintit cum, în urmă cu 20 de ani, acest municipiu avea trei mari simboluri: Combinatul Siderurgic, Castelul Corvineştilor şi echipa de fotbal Corvinul Hunedoara. Nume precum Klein, Gabor, Văetuş, Andone sau Stroia păstrează încă vie iubirea pentru Corvinul Hunedoara – singura echipă care reprezintă cu adevărat acest municipiu. Anul acesta, la 90 de ani de la înfiinţarea clubului şi după şapte ani de când echipa a fost îngropată de datorii, suporterii speră ca ecoul acestei manifestări, să ajungă la urechile autorităţilor judeţene, pentru a le reaminti că ar trebui să se implice pentru reactivarea echipei. Alături de băieţii din Peluza Nord, au fost şi suporterii Stelei din Peluza Sud, precum şi ultraşi din mai multe brigăzi care susţin UTA Arad.
„Consider că este o manifestare normală. Mă bucur să văd că hunedorenilor le este dor de marea lor echipă”, a declarat Mircea Alic, fostul preşedinte al clubului Corvinul, despre iniţiativa suporterilor. De asemenea, fanii spun că intenţionează să continue marcarea celor 90 de ani de la înfiinţarea echipei, prin organizarea unui meci, în această toamnă, în care să joace fostele glorii ale Corvinului. 
Tot în cadrul manifestării de ieri, hunedorenii au dorit să amintească şi de succesul lui Romulus Gabor, cel care acum 30 de ani a primit Balonul de Aur la Campionatul Mondial de Tineret din Australia. De aceea, au pregătit şi un cadou pentru acesta, care simbolizează oraşul. „Îmi pare rău că nu am putut fi prezent la Hunedoara. Le mulţumesc băieţilor  că s-au gândit la mine”, a declarat Romulus Gabor, care era plecat din localitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.