Pentru ce se împrumută Primăria Hunedoara cu 47 milioane de lei

05 strand hunedoaraVolodia Macovei

La sfârşitul săptămânii trecute, consilierii locali de la Hunedoara au aprobat solicitarea Primăriei de a contracta un împrumut de 47 de milioane de lei, bani care ar fi necesari pentru susţinerea unor investiţii importante, pentru care bugetul local nu are suficiente resurse.
Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că, deoarece sumele alocate din bugetul local nu acoperă în totalitate necesarul de finanţare al municipiului, trebuie identificate noi surse de finanţare. Astfel, s-a propus şi aprobat contractarea unui împrumut bancar cu garanţie proprie, în cuantum de maximum 47 de milioane de lei, pentru o perioadă de maximum 15 ani.
Una din investiţiile la care se vor folosi bani din împrumut ar fi în lucrări de extindere reţea de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara, a cărei valoare este de aproape 3,5 milioane lei, cu TVA inclus.
Alte două investiţii, tot pentru extindere reţea de alimentare cu apă şi canalizare, instalaţii de pompare şi reabilitare stradală în municipiul Hunedoara, pe alte contracte, au nevoie de 13,9, respectiv 22,6 milioane de lei.
O a patra investiţie pentru care Primăria se împrumută este cea legată de amenajarea zonei de agrement „Ştrand” în municipiul Hunedoara. Pentru ştrand, este nevoie de şapte milioane de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare