Pentru că a ajutat justiţia, a plătit cu propria piele

21 decembrie 2016 | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Un devean de 26 de ani a fost bătut măr zilele trecute de trei indivizi cunoscuţi în lumea interlopă. Agresiunea s-a petrecut în Clubul „Gina” din Deva. Motivul pentru care tânărul a fost snopit în bătaie, susţine el, este că a depus mărturie într-un dosar în care interlopii au fost cercetaţi pentru alte fapte săvârşite cu violenţă.
În seara zilei de 17 decembrie, Sorin Cornea (foto) a mers în club, unde concerta manelista Minodora. Şi-a plătit biletul de intrare, doar că a fost împiedicat să ajungă în sala de spectacol de trei indivizi. „Înainte să mă abordeze, Ionuţ Crîznic s-a asigurat că sunt singur. După care i-a chemat în «ajutor» pe Sorin Bălaşa şi pe Cristi Miclea, zis «Baderca». Cei trei m-au înconjurat, spunându-mi că am interdicţie în acel club. Am întrebat de la cine, iar ei mi-au amintit că sunt martor în dosarul în care un prieten, Raul Covaciu, a depus plângere împotriva lor pentru lovire şi alte violenţe. Nu am mai stat la discuţii şi m-am întors să plec, moment în care am fost lovit în spate. Am căzut pe pardoseală, iar ei au tăbărât pe mine. M-au lovit, încât mi-am pierdut cunoştinţa. Am fost ridicat şi dus acasă de un amic, care se afla în local”, a povestit Sorin Cornea. Acesta a mai spus că nimeni nu a chemat ambulanţa văzându-l întins pe jos, probabil, de teamă că vor veni şi poliţiştii. A doua zi, deveanul s-a simţit rău, încât a fost nevoit să meargă la urgenţă. De acolo a fost îndrumat către medicii legişti, de unde a obţinut un certificat, cu care a mers la poliţie pentru a depune plângere. Sorin Cornea ne-a mai spus că îi este teamă să iasă din casă, riscând să fie din nou agresat de cei trei. Deveanul a mai precizat că „agresorii se laudă prin oraş că nu are ce să le facă şi că ei vor şterge imaginile înregistrate de camerele video din club, pentru a nu le putea folosi ca probe în dosar”.
IPJ Hunedoara a confirmat existenţa plângerii penale, arătând că vor fi luate măsurile care se impun împotriva prezumtivilor autori. Reprezentanţii inspectoratului au spus că în cazul în care o persoană distruge sau refuză să pună la dispoziţia organelor de anchetă probele solicitate, poate fi acuzată de obstrucţionarea justiţiei sau favorizarea infractorului.

Nu sunt permise comentarii la acest articol.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Metoda „accidentul” n-a mai avut succes

Un bărbat de 68 de ani, din municipiul Hunedoara, a reuşit să evite să cadă în capcana escrocilor prin metoda...

„Adi Bocşeru“, trimis din nou în judecată

Ieri, Tribunalul Hunedoara a dispus începerea judecăţii în dosarul în care cunoscutul braconier de comori dacice, Adrian Stoicoi (foto), zis...

Deocamdată, Moloţ nu poate trage cu puşca

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ (foto), este ţinut departe de arme, el fiind cunoscut ca un...

Închide