Politica si administratie

Pensionarii, susţinuţi de conservatori în lupta cu statul

Andreea Lazăr

Pensionarii cărora le-a fost aplicată contribuţia la sistemul de sănătate la valoarea integrală a pensiei şi doresc să dea statul în judecată vor fi sprijiniţi de Partidul Conservator. Anunţul a fost făcut, ieri, de liderul hunedorean al conservatorilor, Petru Mărginean (foto). Acesta a declarat că, din această săptămână, va fi reluată campania pentru sprijinirea pensionarilor şi consilierea gratuită a celor care decid să lupte împotriva legilor româneşti.

Plângerile pot fi făcute la sediul PC

Pensionarii nemulţumiţi sunt aşteptaţi la sediul PC din Deva, pentru a completa o plângere prealabilă, adresată Casei Judeţene de Pensii. Toate plângerile vor fi contabilizate şi înaintate instituţiei în cauză. „În funcţie de răspunsul pe care, în termen de 30 de zile, îl vom primi sau nu de la Casa de Pensii, vom decide dacă vom trimite tabele cu petiţionarii către Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în vederea chemării în instanţă a Guvernului. Legea privind impozitarea pensiilor nu numai că este în sine o prostie, dar a fost şi aplicată prost”, a afirmat liderul conservatorilor hunedoreni, Petru Mărginean.

Dublă discriminare a pensionarilor

Potrivit FACIAS, Ordonanţa Guvernului prevede că, în urma aplicării cotei de impozitare, pensia nu poate fi mai mică de 740 de lei, iar Casele de pensii au aplicat impozitul de 5,5 la sută la totalul pensie şi nu doar la suma care depăşeşte 740 de lei. Din acest motiv, reprezentanţii FACIAS consideră că s-a creat o dublă discriminare a pensionarilor. „În primul rând, între pensionarii care au pensia de până în 740 de lei, cărora nu li se reţine nici un leu, şi cei cărora li se percepe cota din totalul pensiei, adică şi din partea pentru care ceilalţi nu plătesc nimic. O a doua discriminare se referă la cei care au pensia între 741 şi 780, cărora li se percepe doar o fracţiune din impozit, şi cei cu pensii de peste 780, care plătesc cota de 5,5 la sută, calculată la totalul veniturilor”, se arată într-un comunicat al FACIAS.

FACIAS a dat Guvernul în judecată la Curtea de Apel Bucureşti, pentru anularea prevederilor acestei Ordonanţe de Urgenţă.

7 comentarii la „Pensionarii, susţinuţi de conservatori în lupta cu statul

 • Da PC(conservator si nu comunist), nu mai are simpatizanti!! Pina mai ieri se ocupau numai de intelectuali(in special din invatamint). Acum s-a gasit masa de manevra, pensionarii ! Sa nu vina si pensionarii militari la dumneavoastra , ca aia de la sindicatul lor le cer 120 lei cotizatie ???
  Vorba proverbului, „daca nu-i calul, ii bun si magarul” -Votanti sa fie cit de multi, sa prinda si dl. Marginen, un post cit de mic de deputat.Nu aveti ceva rude pe la macedoneni, parca , e postul vacant, uite dl Firczak cu rutenii de doua legislaturi pastoreste prin judet!

 • Timp pierdut de PC deoarece la pensie nu s-a impozitat cu 5.5% ci s-a aplicat contributia la sanatate, ceea ce este altceva. Multi dar prosti cei de la pc dar mai multi pensionarii care nu vad ce au facut in viata, cat au produs, cat au lucrat adica ce vechime au si se dau pe mana unor excroci, PC. Nu va lasati manipulati de PC, calaretul de Marginean care a facut nunta fiului la castelul din Hunedoara. Oare de unde are bani? De la SMURD si din afaceri nu prea ortodoxe deoarece un om cu bun simt nu castiga mult in timp scurt. S-a ingrasat ca un porc de rau ce o duce , adica de grija celor care o duc rau. De antena 1 unde iapa este directoare si face ce spune el, adica emisiuni anti orice ar aduce bine populatiei se foloseste ca sa manipuleze pensionarii. Mai bine ar aduce un aparat super bun la un spital , nu vorbe si ameteli.

 • mesajele de mai sus (alaturi de foarte multe altele) sunt rezultatul politicii nemernicului de presedinte: dezbinarea intre romani.
  romanii deja se urasc intre ei – cei de la privat si cei de la stat, militarii intre ei in functie de grade, cei din invatamant etc etc etc.
  oricare dintre ace4ste categorii soaicle protesteaza, ceilalti le „sar in cap”.
  ce pacat ca si cei care mai au cate ceva in cap trebuie sa suporte pe conducatorii adusi in fruntea tarii de alegatorii prosti si inculti …

 • @ Maria
  Din pacate doamna Maria,”alegatorii prosti si inculti …”, de care vorbiti sunt concetatenii mei si ai dumneavoastra si reprezinta cum spunea un clasic „norodul si nu tagma jefuitorilor”.
  Asta e viata si mai ales asta e politica (e tirfa), la unii le place , la altii nu. Dar asta nu inseamna ca daca nu ne place ceva , sa ne adresam tot felul de epitete. Sunt destui pe aici,care o mai fac, dar pe dumneavoastra nu v-am auzit , asa , pina acum.

 • tavi ai dreptate, dar „norodul” face dovada prostiei lui la fiecare tura de alegeri si cum „e mai multi” in general ei castiga.
  Din pacate la ultimele alegeri au intrat in marea masa a norodului si o parte buna din cei care se considera intelectuali. Acum le iese pe ochi.

 • problema est mai profunda anume ca sunt profesori cu rezultate foarte bune aruncati pe motiv de pensionare astia au muncit cu rezultate deosebite si cine sa aprecieze astia de la NECT,sau ISMB sau lav condus tot de comunisti sau cei de la T.B cum s-aintamplat in dos.8343 din 2003 sau dos.1078 din 2004 si asta pentru cei care nu erau comunisti adica n-a fost membrii de partid dece nu verificati aceste lucruri caci fostii membrii de partid PCR sunt IN MECT acum PDL,ISMB ,LAV,si T.B.ori nu noi

 • asa ati facut voi comunistilor cu cei care nu erau membri de partid PCR

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura