Pensionarii, decişi sã se lupte cu Guvernul Boc

18 iunie 2010 | 8 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Iniţiativa inedită a conducerii filialei judeţene PC Hunedoara, de a sprijini iniţiativa fundaţiei F.A.C.I.A.S. (Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului), intitulată „STOP BOC”, are un succes neaşteptat, care a depăşit graniţele judeţului.

Pelerinaj la sediul PC din Deva

F.A.C.I.A.S. s-a angajat să acorde gratuit, asistenţă juridică, tuturor pensionarilor care vor să acţioneze Guvernul Boc, în instanţă, pentru a stopa măsura de reducere a pensiilor, cu 15 la sută. Ieri, zeci de pensionari au înfruntat canicula, pentru a se deplasa personal la sediul PC din Deva, unde au aflat că se fac înscrieri pentru consultanţă juridică gratuită. „Peste 250 de pensionari s-au înscris, doar într-o săptămână, ca să dea Guvernul în judecată. Asta demonstrează că bătrânii nu şi-au pierdut speranţa că vor câştiga, în instanţă, oprirea măsurii de scădere a pensiilor. Iniţiativei noastre s-au alăturat nu numai pensionari din Deva, ci şi din Iaşi, Suceava, Constanţa, Bucureşti, Olt, Botoşani. S-au înscris, dându-şi toate datele necesare accederii pe listele F.A.C.I.A.S. Unii pensionari au realizat de pe acum adevărata dimensiune a dezastrului creat de guvernarea PDL, iar gândul că peste două-trei luni nu vor mai avea bani pentru nimic i-a convins să accepte propunerea noastră şi a fundaţiei”, a declarat preşedintele filialei judeţene PC Hunedoara, Petru Mărginean.

Pentru operativitate, înscrieri prin e-mail sau telefonic

Datorită numărului foarte mare de pensionari care au apelat la F.A.C.I.A.S. pentru a acţiona Guvernul în instanţă şi pentru a încerca să blocheze reducerea abuzivă a pensiilor cu 15 la sută (peste 70.000 de pensionari, până în data de 8 iunie 2010), termenul de înscriere a fost prelungit. Prin urmare, listele rămân deschise, iar pensionarii care vor să lupte pentru drepturile lor, câştigate după o viaţă de muncă, sunt aşteptaţi, în continuare, la sediul PC din Deva, de la parterul blocului H3 de pe strada Avram Iancu. Înscrieri se mai pot face şi prin e-mail la [email protected], iar persoanele care nu au posibilitatea să se deplaseze la Deva pot telefona la numărul: 0254/234.662.

Comentarii (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. SAVA ANA spune:

  SAVA ANA, domiciliata in TIMISOARA, STR.TIMIS NR.10,SC.C.ET.8,AP.30,CNP 2501228354776 , DOSAR PENSIE LIMITA DE VIRSTA NR.7676 DIN 21.10.2009,doresc sa ma inscriu alaturi de ceilalti pensionari impotriva reducerii pensiei cu 15%,si sper ca impreuna cu dvs.sa reusim.

 2. MirceaN spune:

  Dna Sava Ana din Timisoara , va asteptam la sediul PC din Timisoara unde , ca si in Hunedoara-Deva , se strang , de la pensionarii care doresc sa cheme Guvernul in judecata pentru taierea pensiilor , datele necesare si semnatura .De cca 45 de zile , liderii PC din TM. au anuntat aceasta actiune dar presa de aici nu a binevoit sa popularizeze , ca ce-a din Hunedoara , actiunea noastra .Totusi , zilnic se strang semnaturi .

 3. IMPERSONAL spune:

  “ca ce-a”!!!! ai scris gresit pentru ca te gandeai la CACEAlma????

 4. Buju Petre-Suceava spune:

  Am două pensii :
  1. Dosar de pensionare nr.331/235879 – Suceava cu o pensie de invaliditate grad II(nerevizuibilă)netă lunară de 181 ron ;
  2. Dosar de pensionare nr.34502884(întocmit de Ministerul Administraţiei şi Internelor)în sumă netă lunară de 914 ron,pensie ce face parte din categoria pensiilor”nesimţite”.
  Acum cu aceste reduceri(15%)ajung la un net lunar de circa 931 ron(1095-15%).Mă bucur măcar că intru în rândul pensionarilor simţiţi(normali)dar am scăpat şi de posibilitatea financiară de a achita unele credite bancare,procurări de medicamente,trecerea la un regim sever de alimentare a organismului,etc.etc.etc.Ne mai rămâne eutanisierea…Cer a fi inclus şi eu în rândul celor care cheamă în instanţă acest rateu biologic-guvernul”LOR”.Vă mulţumesc frumos pentru înţelegere.

 5. Josan Elisabeta spune:

  JOSAN ELISABETA
  Piata Unirii nr.8
  Brasov
  CNP 2310611080034

 6. Stoian Elena spune:

  STOIAN ELENA
  Str.Piatra Mare nr.45
  Brasov
  CNP 2280710080044

 7. Stoian Elena spune:

  STOIAN ELENA
  Str.Piatra Mare nr.45
  Brasov
  Nr.dosar 206743
  CNP 2280710080044

 8. Josan Elisabeta spune:

  JOSAN ELISABETA
  P-ta Unirii nr.8
  Brasov
  Nr.dosar 87019
  CNP 2310611080034

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Apetri, liber de contract

Fostul jucător al Jiului şi Universităţii Craiova, Gabriel Apetri (foto) este liber de contract, după ce acesta şi-a încheiat conturile...

Dosarul „Betoniere pentru Irak“ a ajuns în instanţă

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, au fost prezente 15 persoane, acuzate că, pe parcursul anului 2009, au prejudiciat, cu peste un...

„Am achitat toţi banii jucătorilor”

Faptul că FC Hunedoara nu a reuşit să promoveze a stârnit furia unora dintre suporteri, iar edilul şef al municipiului...

Închide