Politica si administratie

Pensionarii, decişi sã se lupte cu Guvernul Boc

Nicolle Ebner

Iniţiativa inedită a conducerii filialei judeţene PC Hunedoara, de a sprijini iniţiativa fundaţiei F.A.C.I.A.S. (Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului), intitulată „STOP BOC”, are un succes neaşteptat, care a depăşit graniţele judeţului.

Pelerinaj la sediul PC din Deva

F.A.C.I.A.S. s-a angajat să acorde gratuit, asistenţă juridică, tuturor pensionarilor care vor să acţioneze Guvernul Boc, în instanţă, pentru a stopa măsura de reducere a pensiilor, cu 15 la sută. Ieri, zeci de pensionari au înfruntat canicula, pentru a se deplasa personal la sediul PC din Deva, unde au aflat că se fac înscrieri pentru consultanţă juridică gratuită. „Peste 250 de pensionari s-au înscris, doar într-o săptămână, ca să dea Guvernul în judecată. Asta demonstrează că bătrânii nu şi-au pierdut speranţa că vor câştiga, în instanţă, oprirea măsurii de scădere a pensiilor. Iniţiativei noastre s-au alăturat nu numai pensionari din Deva, ci şi din Iaşi, Suceava, Constanţa, Bucureşti, Olt, Botoşani. S-au înscris, dându-şi toate datele necesare accederii pe listele F.A.C.I.A.S. Unii pensionari au realizat de pe acum adevărata dimensiune a dezastrului creat de guvernarea PDL, iar gândul că peste două-trei luni nu vor mai avea bani pentru nimic i-a convins să accepte propunerea noastră şi a fundaţiei”, a declarat preşedintele filialei judeţene PC Hunedoara, Petru Mărginean.

Pentru operativitate, înscrieri prin e-mail sau telefonic

Datorită numărului foarte mare de pensionari care au apelat la F.A.C.I.A.S. pentru a acţiona Guvernul în instanţă şi pentru a încerca să blocheze reducerea abuzivă a pensiilor cu 15 la sută (peste 70.000 de pensionari, până în data de 8 iunie 2010), termenul de înscriere a fost prelungit. Prin urmare, listele rămân deschise, iar pensionarii care vor să lupte pentru drepturile lor, câştigate după o viaţă de muncă, sunt aşteptaţi, în continuare, la sediul PC din Deva, de la parterul blocului H3 de pe strada Avram Iancu. Înscrieri se mai pot face şi prin e-mail la [email protected], iar persoanele care nu au posibilitatea să se deplaseze la Deva pot telefona la numărul: 0254/234.662.

8 comentarii la „Pensionarii, decişi sã se lupte cu Guvernul Boc

 • SAVA ANA, domiciliata in TIMISOARA, STR.TIMIS NR.10,SC.C.ET.8,AP.30,CNP 2501228354776 , DOSAR PENSIE LIMITA DE VIRSTA NR.7676 DIN 21.10.2009,doresc sa ma inscriu alaturi de ceilalti pensionari impotriva reducerii pensiei cu 15%,si sper ca impreuna cu dvs.sa reusim.

 • Dna Sava Ana din Timisoara , va asteptam la sediul PC din Timisoara unde , ca si in Hunedoara-Deva , se strang , de la pensionarii care doresc sa cheme Guvernul in judecata pentru taierea pensiilor , datele necesare si semnatura .De cca 45 de zile , liderii PC din TM. au anuntat aceasta actiune dar presa de aici nu a binevoit sa popularizeze , ca ce-a din Hunedoara , actiunea noastra .Totusi , zilnic se strang semnaturi .

 • „ca ce-a”!!!! ai scris gresit pentru ca te gandeai la CACEAlma????

 • Am două pensii :
  1. Dosar de pensionare nr.331/235879 – Suceava cu o pensie de invaliditate grad II(nerevizuibilă)netă lunară de 181 ron ;
  2. Dosar de pensionare nr.34502884(întocmit de Ministerul Administraţiei şi Internelor)în sumă netă lunară de 914 ron,pensie ce face parte din categoria pensiilor”nesimţite”.
  Acum cu aceste reduceri(15%)ajung la un net lunar de circa 931 ron(1095-15%).Mă bucur măcar că intru în rândul pensionarilor simţiţi(normali)dar am scăpat şi de posibilitatea financiară de a achita unele credite bancare,procurări de medicamente,trecerea la un regim sever de alimentare a organismului,etc.etc.etc.Ne mai rămâne eutanisierea…Cer a fi inclus şi eu în rândul celor care cheamă în instanţă acest rateu biologic-guvernul”LOR”.Vă mulţumesc frumos pentru înţelegere.

 • JOSAN ELISABETA
  Piata Unirii nr.8
  Brasov
  CNP 2310611080034

 • STOIAN ELENA
  Str.Piatra Mare nr.45
  Brasov
  CNP 2280710080044

 • STOIAN ELENA
  Str.Piatra Mare nr.45
  Brasov
  Nr.dosar 206743
  CNP 2280710080044

 • JOSAN ELISABETA
  P-ta Unirii nr.8
  Brasov
  Nr.dosar 87019
  CNP 2310611080034

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura