Pensionară înşelată prin metoda datului „de pomană“

9 august 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

O pensionară de 72 de ani din municipiul Hunedoara le-a dat de bună voie unor escroace bijuteriile din aur pe care le avea la ea. Femeia a fost înşelată printr-o metodă ingenioasă.
Din datele poliţiştilor, femeia a fost abordată pe stradă de două necunoscute care au întrebat-o dacă ştie adresa unui azil de bătrâni în zonă, pentru că vor să dea „de pomană“ mai multe bunuri. Pentru a fi mai convingătoare, individele i-au pus hunedorencei în palmă 20 de lei, o pereche de cercei, un lănţişor şi două inele, spunându-i că sunt din aur şi doresc să le dea „de pomană”. Ulterior, una dintre escroace i-a propus pensionarei să schimbe cerceii pe care îi purta şi lănţişorul de la gât cu cele primite „de pomană”. Deşi nu le cunoştea pe cele două femei, pensionara a fost convinsă de oferta aparent avantajoasă propusă de ele. După ce au schimbat bijuteriile, una dintre escroace a învelit „bijuteriile” date „de pomană” într-un şerveţel şi i le-a dat hunedorencei, spunându-i să nu le desfacă timp de şase săptămâni.
Ajunsă acasă, pensionara a desfăcut şerveţelul şi a constatat că îi lipsesc bijuteriile primite „de pomană”, despre care a crezut că sunt din aur şi că a fost înşelată. Victima a depus plângere la poliţie, fiind deschis dosar penal pentru înşelăciune. Poliţiştii fac cercetări pentru prinderea autoarelor faptei şi recuperarea prejudiciului. (N.Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Arestaţi pentru tâlhărie calificată

Judecătoria Brad a dispus arestarea preventivă a celor trei tineri care au tâlhărit în plină stradă un bărbat beat. Cei...

Alţi indivizi prinşi băuţi la volan sau fără permis

Poliţiştii rutieri au oprit în trafic un tânăr de 29 de ani, din Hunedoara, care conducea un autoturism pe o...

Accident de muncă la Reva Simeria

Un muncitor de la Reva Simeria se luptă pentru viaţă pe patul de spital, după ce a fost lovit în...

Închide