Pelerinaj la Mănăstirea Prislop

Carmen Cosman

Mănăstirea Prislop va redeveni, peste doar câteva zile, loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi, care an de an, vin să se roage la mormântul lui Arsenie Boca, figură pregnantă a ortodoxiei româneşti, care a pătimit pentru convingerile lui religioase, pe care le-a impărtăşit cu generozitate.

Rugăciune şi pioşenie
Cu speranţe şi multă dragoste faţă de cel care a fost „Sfântul de la Prislop”, mii de credincioşi sunt aşteptaţi să vină la Mănăstirea Prislop, acolo unde îşi doarme somnul de veci părintele Arsenie Boca. Se împlinesc 22 de ani de la trecerea acestuia în nefiinţă, iar acest moment, va fi comemorat, ca în fiecare an, prin rugăciune şi pioşenie. În timpul vieţii, prin harul său, părintele, considerat nu numai un bun propovăduitor al credinţei, ci şi un vizionar, a adunat o mulţime de oameni în jurul lui şi a stârnit mânia autorităţilor acelor vremuri. „Sfântul de la Prislop” rămâne mereu viu în sufletele oamenilor, mulţi având convingerea că, şi trecut la cele sfinte, părintele Arsenie Boca îi poate ajuta. Cei pentru care, an de an, Mănăstirea Prislop devine loc de pelerinaj, sunt convinşi că doar credinţa îi ajută să meargă mai departe şi să treacă peste greutăţile vieţii.
Arsenie Boca s-a născut în data de 29 septembrie 1910 şi a trecut în nefiinţă la 28 noiembrie 1989. Părinte ieromonah, teolog şi artist român, a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalităţii sale veneau mii şi mii de credincioşi, fapt pentru care a fost hărţuit de Securitate. A fost unul din martirii regimului comunist, închis la Securitatea din Braşov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea. An de an, Mănăstirea Prislop este principalul loc de pelerinaj al ardelenilor, dar nu numai, pentru că aici a slujit şi a fost apoi înmormântat părintele Arsenie Boca, fiind considerat un sfânt de către credincioşi şi despre care se spune că înfăptuia minuni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.