Pe cine ar vota liberalii hunedoreni la conducerea partidului

Sorina Popa

Liberalii hunedoreni încă nu s-au trezit din visul urât, după ce au pierdut şi alegerile generale în judeţ. După înfrângerea de la locale, s-a dat vina pe fosta conducere a organizaţiei judeţene. Acum, după pierderea şi a alegerilor parlamentare, se pare că ţapul ispăşitor a fost găsit fostul primar al municipiului Hunedoara, Viorel Arion. Şi, consilierul judeţean Valeriu Bejinariu. În rest, toată lumea rămâne pe poziţii.
Un candidat cu număr de Hunedoara
Mulţi membri ai organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL sunt însă nemulţumiţi de cum s-au derulat lucrurile şi, mai ales de faptul că se dă vina doar pe unii, în timp ce adevăraţii vinovaţi sunt bine mersi. Se vede asta şi din susţinerea unor liberali hunedoreni pentru Ludovic Orban, dacă acesta va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL. Se ştie că actuala conducere a PNL Hunedoara are alte opţiniuni în legătură cu viitorul şef al partidului.
Astfel, primarul comunei Certeju de Sus, Petru Cîmpian, susţine că va vota cu Ludovic Orban la preşedinţia PNL, dacă el va candida. „Îmi doresc ca viitorul preşedinte al partidului să fie ales de toţi membrii. Şi la judeţ, ar trebui să se meargă pe această variantă, să voteze toţi membrii. La judeţ voi vota un candidat cu număr de Hunedoara”, susţine Petru Cîmpian, primarul comunei Certeju de Sus.
La rândul său, consilierul judeţean PNL Ovidiu Popa îşi declară susţinerea pentru o eventuală candidatură a lui Ludovic Orban la şefia PNL. „Îl susţin pe Ludovic Orban pentru a prelua şefia partidului. Mi se pare cel mai în măsură să conducă formaţiunea noastră politică”, a afirmat consilierul judeţean Ovidiu Popa.
Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, a declarat că, „dacă Ludovic Orban va candida pentru această funcţie, sigur îl voi susţine. Este prietenul meu, îl cunosc foarte bine”, a spus Furdui.
Mulţi dintre primarii liberali din judeţ, care sunt principalii producători de voturi pentru partid, sunt nemulţumiţi de cum se coordonează organizaţia judeţeană. Lor nu le poate retrage sprijinul politic, pentru că atunci devin liberi de contracte şi pot pleca la alte partide. De aceea, primarilor nu le pasă prea mult de ce decid şefii de partid. Însă, şefilor le pasă dacă pierd un primar, pentru că atunci, pierd din voturi.

One thought on “Pe cine ar vota liberalii hunedoreni la conducerea partidului

 • 17 ianuarie 2017 la 12:59
  Legătură permanentă

  Primariada oportunista a dus PNL ul in buruieni.
  Habar nu au de liberalism, sau de orice alta ideologioe, lor sa le fie bine.
  Banuuuuu. Atat stiu.
  Si-ar fi vandut si mama, pentru bani.
  TOTI primarii, nu doar PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.