PDL a început, pe şest, campania pentru prezidenţiale

13 august 2009 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

05 mita-electorala

Nicolle Ebner

Ieri, câteva sute de familii din Deva au primit din partea PDL „mici atenţii”, constând în produse alimentare de bază, cozonaci, care să le mai îndulcească amarul vieţii pe care au ajuns să o ducă, nişte cărniţă de pui şi ouă, ca să-şi sporească forţele pentru foametea ce va să vină, şi un ziar de propagandă, în care oamenii să citească ce nu mai au curajul, nici măcar propagandiştii, să spună prin viu grai.  

Ouă, pui, cozonaci, pentru atragerea simpatiei
Ieri, mai mulţi deveni au observat două persoane, bine îmbrăcate – un bărbat şi o femeie – care băteau pe la uşile proprietarilor din blocul A5 de pe Aleea Păcii din Deva (în spatele marketului Plus). Iniţial, oamenii au crezut că este vorba despre reprezentanţi ai sectei „Martorii lui Iehova”, dar mai apoi, au realizat că aceştia făceau propagandă pentru PDL-”cel mai bun partid din România”, dar şi pentru Traian Băsescu, „singurul care vrea binele naţiei”. Cei care erau dispuşi să-i asculte sau să-i primească în casă pentru o conversaţie mai amplă, erau recompensaţi cu două plase: una cu însemnele firmei avicole din Mintia – în care era un pui şi 10 ouă, şi cealaltă, cu însemnele PDL – în care erau aranjate frumos un cozonac, ulei, făină albă, mălai, zahăr şi un ziar de propagandă pentru PDL. Cele două persoane, spun martorii, au acţionat într-o discreţie maximă şi nu s-au afişat cu plasele pe la uşile oamenilor. Unul dintre „misionari” se ducea la maşina parcată în apropiere, abia după ce proprietarul era dispus să le asculte teoria.

PDL spune că e campanie caritabilă…
Întrebat, Florian Toma, vicepreşedintele filialei judeţene PDL Hunedoara, recunoaşte că ieri, organizaţia municipală PDL Deva a desfăşurat o acţiune caritabilă, dedicată sărbătoririi Sfintei Marii, dar beneficiari au fost doar persoanele cu venituri foarte mici, nu şi din alte categorii sociale sau de vârstă. „Este vorba de o acţiune a democrat-liberalilor din Deva, care a devenit deja tradiţională. Ei au în evidenţe 180 de familii cu venituri foarte mici şi, în fiecare an, în ajunul sărbătorii Sfintei Marii, acestea primesc câte un mic pachet. Cât despre plasele cu pui şi ouă de la firma avicolă din Mintia, acţiunea nu ne aparţine. Dacă au făcut-o, au făcut-o pe cont propriu, din cine ştie ce considerente”, spune Florian Toma.

…PNL spune că e campanie electorală toată ziua
Însă, vicepreşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, este de altă părere. „PDL nu recunoaşte nici când este prins asupra faptului că face campanie electorală, încă de când este la guvernare. Ori mai ştii, poate greşesc eu. Poate a început să zbârnăie economia, doar pentru ei şi pentru sponsorii lor oficiali şi, de atâta bine, au început să-l împartă şi cu alţii. Toată lumea ştie că firma avicolă din Mintia este unul din sponsorii oficiali ai PDL, şi poate de aceea, nu păţeşte nimic, cu toate că se numără printre firmele cu cele mai mari datorii la bugetul de stat”, declară Mircea Ioan Moloţ. El a ţinut să sublinieze că gestul PDL, care a început să cumpere voturi pentru prezidenţialele din toamnă, este sfidător, liderul liberal fiind convins că, de altfel, cele 180 de familii nevoiaşe sunt doar paravanul acţiunii oficiale, beneficiarii fiind mult mai mulţi.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mitu spune:

    Pai vedeti ?
    Vedeti ce inseamna sa fii la putere ?
    Ai mereu grija sa nu scapi nici o ocazie de a veni in fata electoratului , cu pachetele , si carnati , si bere , ca sa nu te uite la viitoarele alegeri . Heeei , nu a zis rau cine-a zis ca usor ajungi “in varf” dar mai greu te mentii acolo …Dragutilor de libemoloti si mirciii , de asta data ai lu’ Vladu v-o luat-o inainte , v-o tras presu’ de sub talpi … da las ca mai vin ele ocazii ca nu s-or gatat sarbatorile nationale si iaca , de nu , inventati voi ceva ca doar la asta va pricepeti . Mai face primaru’ pe brutaru’ , pe frizeru’ , ca doar ii place sa fie “artist” .

  2. Horatiu spune:

    Mai, domnule Mitu, pedelist infocat ce esti, ce mai tot comentezi, nu vezi ca incompetentii astia ai tai,ne-au bagat in rahat pana in gat, in doar sapte luni de zile. Nici ceilalti nu sunt mai buni, dar Boc si ministrii lui nu sunt buni nici sa conduca un srl, darmite o tara.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Imre Suchanek, preşedintele Asociaţiei Petro Aqua Petroşani

Bulina neagră

Elena Udrea, ministrul Turismului

Traficant de droguri, adus în faţa instanţei

Ieri, poliţiştii din Orăştie l-au prezentat instanţei de judecată pe Bogdan Bircea, un tânăr de 20 de ani, fără ocupaţie,...

Închide